Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Parada Eco la Şcoala Gimnazială „Juhasz Gyula”

„Reciclaţi, nu aruncaţi!”

Parada Eco la Şcoala Gimnazială „Juhasz Gyula”

Profund marcaţi de fenomenul poluării asupra mediului înconjurător, care tinde să ia amploare cu fiecare zi care se scurge, elevii Şcolii Gimnaziale „Juhasz Gyula", structură a Şcolii Gimnaziale „Szacsvay Imre", Oradea, au dorit să transmită un mesaj celor prezenţi sâmbătă, 30.05.2015, la Şcoala din cartierul Episcopia, vizând ecologia, întrucât au celebrat Ziua Şcolii.

 Obiectivul a fost realizat, apelându-se la un mijloc inedit: Parada Eco!  Sub îndrumarea prof. de limba şi literatura română, dna Ilea Ramona, elevii, cu precădere fetele, şi-au pus în valoare dibăcia, creativitatea, imaginaţia, precum şi spiritul artistic în vederea realizării unor articole vestimentare bazate exclusiv pe materiale reciclabile: hârtie creponată, saci menajeri, ziare, reviste etc. Defilarea „modelelor" a constituit „cireaşa de pe tort", un deliciu vizual, „teleportând", realmente, spectatorii pe un tărâm de basm, în care toate elementele necesare au „conlucrat", deopotrivă: formă, culoare, acompaniament sonor atractiv şi nu în ultimul rând, decorul (în concordanţă cu tema propusă), lăsând loc imaginaţiei să „zburde". Este cunoscut faptul că  reprezentantele sexului frumos visează, încă din fragedă pruncie, să devină mici prinţese, în aşteptarea lui Făt-Frumos.
Prin urmare, dincolo de modul creativ în care s-a desfăşurat activitatea extraşcolară (dovadă ropotele de aplauze de la final), „gândurile" elevilor s-au făcut auzite, mesajul având ca piatră de temelie concepte sănătoase, precum: reciclarea este importantă pentru a ne bucura cu toţii de un mediu curat, diminuându-se gradul de poluare, dar şi pentru a conserva resursele naturale. Ştiați că în anul 2007, 562 de milioane de PET-uri au fost fabricate numai din reciclare? Sau că anual sunt folosite în lumea întreagă între 500 de miliarde şi un trilion de pungi din plastic şi doar 1% dintre ele sunt reciclate? Aşadar, nu rămâneţi indiferenţi la acest fenomen, ci acordaţi o atenţie sporită beneficiilor asupra mediului înconjurător!
Ilea Ramona

Trimite email

marţi, 19 ianuarie 2021