Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proiect Erasmus + la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul

Un nou proiect pentru un stil de viaţă sănătos

Proiect Erasmus + la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul

„Minte sănătoasă în corp sănătos" sau „Un măr pe zi ţine doctorul de-o parte" sunt doar două dintre sloganurile atât de des utilizate în cadrul educațional şi nu numai pentru a atrage atenția asupra stilului de viața sănătos pe care dorim să-l implementăm în viața de zi cu zi.

În cadrul proiectului "Taste of life, regional healthy lunches in schools",  având ca număr: 2014-1-NL01-KA202-001225, în care Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul" are rolul de partener la nivel naţional,aceasta este tema de bază pe care proiectul doreşte să o implementeze la nivel educaţional,cu preponderenţă în cadrul cantinelor şcolare şi nu numai.
„Este foarte importantă, într-o lume a tentaţiilor, educarea spre un stil sănătos de a mânca a elevilor la diferite niveluri, iar noi ca ţară parteneră subliniem importanţa mâncării tradiţionale şi a modului de a găti în stil tradiţional", ne-a declarat coordonatorul acestui proiect, prof.Delia Mela.
Venind în întâmpinarea acestor nevoi a gândit realizarea unei broşuri care să explice câteva dimensiuni ale acestui concept. Astfel că prof. Hontila Ramona, membru al echipei de proiect, a propus elevilor o activitate inedită de a aplica un chestionar cu această temă bunicilor lor pentru a putea face o comparaţie între stilul lor de viaţă tradiţional şi beneficiile lui şi stilul actual de viaţă şi consecinţele lui". A fost o surpriză pentru elevi să descopere că aceste concepte, ale stilului tradiţional de viaţă, sunt identice cu conceptele modene promovate de experţii în nutriţie şi lifestyle", ne-a declarat prof. Ramona Hontila.
Tot în cadrul aceluiaşi proiect se vor încuraja parteneriate între micii producători agricoli locali şi cantinele şcolare pentru a promova produse ecologice în alimentaţia sănătoasă a elevilor.
Director,
prof. dr. Ruben Filimon

Trimite email

miercuri, 12 august 2020