Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

La revedere, noi plecăm!

Rămas bun, şcoală dragă!

La revedere, noi plecăm!

De-ai şti tu, dragă,/ Ce rău ne pare/
Şi cât de mult noi regretăm!

Elevii Şcolii Gimnaziale Internaţionale Agora au sărbătorit miercuri, 17 iunie 2015, sfârşitul de an şcolar 2014-2015.
La sărbătoarea lor, pregătită cu multă dăruire şi meticulozitate de cadrele didactice, au participat cu aceleaşi emoţii părinţii, bunicii, fraţii şi invitaţii, cadrele didactice şi conducerea şcolii, a Universităţii şi Fundaţiei Agora, preşedintele Consiliului de Administraţie, domnul profesor univ. dr. ing. Mişu-Jan Manolescu, preşedintele Senatului, doamna profesor univ. dr. Adriana Manolescu, în dublă şi fericită calitate, domniile lor fiind şi bunici binecuvântaţi.
Cu mic cu mare, cu toţii pe scenă, în Aula Galbenă, tacâmul a fost complet, începând cu cei mai mici şi foarte mici, fraţi de-ai lor care nu s-au sfiit să urce chiar şi pe scenă alături de şcolari şi artişti.
Copilăria şi prietenia
Copiii au prezentat individual şi în grup, ca adevăraţi artişti de o viaţă, fragmente de poveste despre copilărie şi prietenie, cântece şi poezii, vorbe cu tâlc şi dansuri, într-o revărsare de voioşie generală, molipsitoare şi pentru cei din sală, care au trăit alături de ei clipe fericite. Animaţia şi îmbrăţişările, schimbările de ritm şi registru au surprins plăcut şi au întreţinut arderile, cei dragi fiind conectaţi în permanenţă şi antrenaţi în a-i răsplăti cu aplauze şi zâmbete...
Jocurile de rol asumate şi interpretate cu acurateţe, cântecele şi „dialogul" în limba lui Shakespeare au reliefat uşurinţa şi corectitudinea exprimării într-o limbă pe care o controlează şi o stăpânesc bine la vârsta lor fragedă.
Răsplata muncii: premii şi coroniţe
După momentele artistice, premierea tuturor elevilor şi copiilor a fost cireaşa de pe tort, care a adus satisfacţii la ora adevărului, premiile şi coroniţele fiind împărţite cu mult drag de către managerul şcolii, doamna conferenţiar univ. dr. Alina Angela Manolescu. Recompensaţi cu premii în cărţi şi daruri surpriză, cu diplome de merit pentru rezultatele la învăţătură şi la nenumărate concursuri judeţene şi naţionale, de această dată, la toate aceste recompense s-au adăugat coroniţele, drept lauri ai victoriilor obţinute în lupta cu sine, pentru autodepăşire şi dobândirea excelenţei în instrucţie şi educaţie.
Felicitările şi mulţumirile au fost adresate, deopotrivă, întregului colectiv de cadre didactice pentru implicare, devotament, competenţă şi sârguinţă, dar şi părinţilor. Nu se putea ca ultimul cuvânt să nu-l aibă la final tot cei iubiţi şi răsfăţaţi, copiii, care au savurat bunătăţile pregătite special pentru ei de gazda bună.
Prof. Laura Paşca,
consilier educativ
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: La revedere, noi plecăm!

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 08:28:01 Ora de vară a Europei de Est