Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Povestea ştrumfilor, începută în urmă cu doi ani, continuă...

La Eco Şcoala „Avram Iancu”

Povestea ştrumfilor, începută în urmă cu doi ani, continuă...

Iată-ne ajunşi la finele clasei întâi!

Suntem 29 de ştrumfi în clasa I C şi împreună cu d-na învăţătoare şi cu familia fiecăruia, am reuşit să trecem peste tot ceea ce ni s-a părut greu; ne-am bucurat să acumulăm zi de zi cât mai multe cunoştinţe şi să ne formăm priceperi şi deprinderi necesare ca şcolari.

Un an întreg am muncit mult şi cu folos! Am pus bazele pentru anii ce vor urma. Am deprins ceea ce era cel mai important: citit-scrisul şi socotitul. Sunt mândră de clasa mea de ştrumfi... curioşi, harnici, îndemânatici, ambiţioşi şi pe deplin competitivi.
Îi felicit pentru rezultatele deosebite la învăţătură şi purtare; pentru faptul de a fi un colectiv închegat, o adevărată familie, nişte prieteni, uniţi la bine şi la greu. Mă bucură plăcerea cu care au venit zi de zi la şcoală şi faptul că după 8 ore, cu greu se desprindeau de ale lor ca să plece acasă, acest fapt motivându-mă foarte mult pe mine ca dascăl. Fişele, caietele auxiliare şi manualele mi-au demonstrat că sunt capabili de performanţă şi creativitate, de un ritm de muncă dinamic şi constructiv.
Dans şi surprize
Festivitatea de final a fost deschisă de dansul ştrumfilor, pregătit împreună cu Andrei Culda, instructorul lor de dans. Au urmat două surprize din partea mea: eleva Diana Toader, din clasa a V-a, a susţinut primul ei recital la pian, iar elevii Pascar Paul şi Bulzan Alexia, din clasa a III-a, campioni mondiali la dans sportiv, ne-au vrăjit cu dansul lor măiestrit. Un material în PowerPoint, cu imagini sugestive, a avut darul de a rememora traseul parcurs de ştrumfi în acest an şcolar, evidenţiind toate evenimentele şi activităţile importante, iar recitalul de cântece a însufleţit şi mai mult atmosfera.
Precum sunt diferite degetele de la o mână, iar  fraţii sunt diferiţi, aşa şi noi, cei 29 de şcolari, suntem diferiţi, fiecare cu personalitatea lui, fiecare cu aptitudinile şi caracterul său. Toţi au muncit după puteri, pricepere şi ambiţie, iar la sfârşit, fiecare a fost răsplătit după efortul depus şi rezultatele obţinute. Doar 4 dintre ei au încheiat cu Bine la CLR, restul, doar cu FB. S-au obţinut apoi rezultate minunate (premii şi diplome de participare) la cele două etape ale Concursului naţional Comper la Lb. Română şi Matematică, diplome speciale (Cea mai bună voce, Cel mai ordonat elev, Magicianul literelor/cifrelor, Cel mai activ elev, Prietenul naturii etc)...
Dragii mei, după un an rodnic şi bun, vă doresc o vacanţă minunată!
Prof. Monica Toader
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Povestea ştrumfilor, începută în urmă cu doi ani, continuă...

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 23 august 2019