Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Şcoala creativă - concursul de vară pe Didactic.ro

Poate vă interesează

Şcoala creativă - concursul de vară pe Didactic.ro

Dacă plănuiţi să organizaţi cu copiii proiecte creative peste vară, atunci concursul Şcoala creativă este pentru dvs.!

Vom aprecia ideile noi, creaţiile elevilor în diverse domenii legate sau nu de şcoală.
De asemenea, vom aprecia spiritul practic, inventivitatea, creativitatea dovedite prin lucrări precum:
1.Teme şi proiecte care să valorifice creativ cunoştinţele acumulate în orele obişnuite
2.Construcţia de machete, planşe materiale didactice simple şi sugestive,
3.Colecţii de plante, imagini de monumente, clădiri, în realizare proprie, pe o temă dată
4.Filme cu caracter documentar, reportaje, interviuri
5.Proiecte din domeniul tehnologiei, protecţiei mediului
6.Creaţii artistice
7.Ateliere de vară.
Condiţii de participare
Acest concurs se adresează unor echipe alcătuite din cadre didactice şi elevi, de la toate nivelurile de învăţământ. Elevii se pot înscrie şi individual pentru a-şi prezenta un proiect propriu. Un cadru didactic poate înscrie fişiere multiple pentru elevii săi.
Proiectul înscris trebuie să conţină un document care prezintă activitatea desfăşurată, însoţit de unul sau mai multe dintre lucrările de mai jos:
-Album de fotografii ale unor obiecte realizate individual sau în echipă
-Film didactic, inclusiv clipuri de pe youtube
-Prezentări PowerPoint
-Linkuri către pagini web
-Altele
Evaluare
Proiectele vor fi evaluate de un juriu (format din specialişti în educaţie şi din membri ai colectivului redacţional Didactic.ro), în funcţie de următoarele criterii:
respectarea temei concursului,
noutate, originalitate,
bogăţia informaţiilor prezentate,
modul de prezentare a proiectelor,
numărul de comentarii apreciative din partea comunităţii Didactic.ro,
numărul de voturi.
Un utilizator poate nota o singură dată un proiect.
Consultaţi regulamentul complet al concursului
Premii
Se vor acorda 5 premii pentru cele mai apreciate proiecte. Premiile vor consta în produse Intuitext.
Se vor acorda diplome pentru toţi participanţii care au respectat condiţiile regulamentului - atât profesori coordonatori, cât şi elevi. Diplomele profesorului şi ale elevilor pot fi descărcate din Pagina mea, după încheierea concursului.
Înscrieţi primul proiect în concurs
Succes!
Didactic.ro

Trimite email

joi, 28 ianuarie 2021