Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

În vizită pe continentul american, la Poliția Keego Harbor, Michigan; University of Michigan, Ann Arbor; Central Michigan University...

Două cadre didactice ale Universităţii Agora - în America de Nord

În vizită pe continentul american, la Poliția Keego Harbor, Michigan; University of Michigan, Ann Arbor; Central Michigan University...

Două cadre didactice ale Universităţii Agora, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative, prof. univ. dr. Elena-Ana IANCU, profesor abilitat şi conducător de doctorat în Școala Doctorală de Drept din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", Bucureşti şi un cadru didactic asociat al Facultății de Științe Economice din cadrul Universității Agora, dl. dr. Nicolaie IANCU au efectuat o vizită în America de Nord.

Interesaţi să aflăm păreri personale despre realitatea percepută pe parcursul celor trei săptămâni, detalii de la întâlnirile avute şi contactele stabilite în vederea iniţierii unor colaborări viitoare am invitat-o pe doamna decan Elena-Ana IANCU să ne răspundă la câteva întrebări.
Doamnă profesor Elena IANCU, ce parte a continentului american aţi vizitat?
Cea mai mare parte a timpului am petrecut-o în statul Michigan, din Vestul Mijlociu al Statelor Unite ale Americii în zona Marilor Lacuri (Detroit, Macomb, Ann Arbor, Keego Harbor). De asemenea, am parcurs o parte din Illinois, zăbovind la Chicago, iar în drum spre uimitoarea cascadă Niagara între  NY-Ontario ne-am oprit în oraşele Cleveland (Ohio), Buffalo (NY) unde există foarte mulți români.
În ce context aţi făcut călătoria peste ocean?
Inițial, am răspuns afirmativ invitației unui prieten de a ne petrece o vreme împreună. Apoi, am încercat să planificăm în aceeaşi perioadă întâlniri de cunoaştere, documentare şi informare în instituțiile de interes  pentru preocupările ştiințifice şi de cercetare pe care le avem.
Cum ați  ales instituțiile pe care le-aţi vizitat?
Desigur, ne-am documentat înainte și am stabilit o listă de posibile instituții pe care doream să le vizităm în contextul în care eu sunt conducător de doctorat şi cadru didactic la programele de studii de masterat şi licență din domeniul DREPT şi ADMINISTRAŢIE PUBLICĂ (programul de studii DREPT și programul de studii POLIŢIE LOCALĂ, recent acreditat ARACIS), iar dl. dr. Nicolaie Iancu la programul de studii MANAGEMENT din domeniul ŞTIINŢE ECONOMICE. Ca urmare, am ales în special universitățile și secțiile de poliție atât pentru a ne familiariza cu mediul universitar american din statele la care am făcut referire, cât şi pentru a surprinde cât mai multe aspecte din modul de organizare, lucru şi dotare a polițiilor locale.
Ajunşi la destinație am reușit să stabilim contacte cu specialiști și cadre didactice, fiind primiți, informați şi însoțiți în vizite de documentare. Cele câteva întâlniri au avut loc la Poliția Keego Harbor, Michigan;  University of Michigan, Ann Arbor; Central Michigan University.
Care sunt momentele de neuitat pe care le-aţi trăit pe pământ american?
Sunt multe momente pe care le-am trăit intens cu mare emoție, entuziasm și o succesiune de stări contradictorii între a descoperi  fascinanta Americă la prima mea călătorie pe acest continent şi a compara cu ceea ce avem acasă, aici în frumoasa noastră Românie. Îmi este foarte greu să găsesc cel mai potrivit răspuns astfel încât să nu amestec trăirile. 
Pentru a vă putea transmite mai bine succesiunea clipelor de neuitat, a întâlnirilor neprogramate, nearanjate, binecuvântate de Dumnezeu, aş dori să le prezint prin mesaje distincte.
(Va urma)
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: În vizită pe continentul american, la Poliţia Keego Harbor, Michigan;  University of Michigan,  Ann Arbor; Central Michigan University...

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 20 august 2018