Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

În vizită pe continentul american, la Poliția Keego Harbor, Michigan; University of Michigan, Ann Arbor; Central Michigan University...

Două cadre didactice ale Universităţii Agora - în America de Nord

În vizită pe continentul american, la Poliția Keego Harbor, Michigan; University of Michigan, Ann Arbor; Central Michigan University...

Două cadre didactice ale Universităţii Agora, decanul Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative, prof. univ. dr. Elena-Ana IANCU, profesor abilitat şi conducător de doctorat în Școala Doctorală de Drept din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", Bucureşti şi un cadru didactic asociat al Facultății de Științe Economice din cadrul Universității Agora, dl. dr. Nicolaie IANCU au efectuat o vizită în America de Nord.

Interesaţi să aflăm păreri personale despre realitatea percepută pe parcursul celor trei săptămâni, detalii de la întâlnirile avute şi contactele stabilite în vederea iniţierii unor colaborări viitoare am invitat-o pe doamna decan Elena-Ana IANCU să ne răspundă la câteva întrebări.
Doamnă profesor Elena IANCU, ce parte a continentului american aţi vizitat?
Cea mai mare parte a timpului am petrecut-o în statul Michigan, din Vestul Mijlociu al Statelor Unite ale Americii în zona Marilor Lacuri (Detroit, Macomb, Ann Arbor, Keego Harbor). De asemenea, am parcurs o parte din Illinois, zăbovind la Chicago, iar în drum spre uimitoarea cascadă Niagara între  NY-Ontario ne-am oprit în oraşele Cleveland (Ohio), Buffalo (NY) unde există foarte mulți români.
În ce context aţi făcut călătoria peste ocean?
Inițial, am răspuns afirmativ invitației unui prieten de a ne petrece o vreme împreună. Apoi, am încercat să planificăm în aceeaşi perioadă întâlniri de cunoaştere, documentare şi informare în instituțiile de interes  pentru preocupările ştiințifice şi de cercetare pe care le avem.
Cum ați  ales instituțiile pe care le-aţi vizitat?
Desigur, ne-am documentat înainte și am stabilit o listă de posibile instituții pe care doream să le vizităm în contextul în care eu sunt conducător de doctorat şi cadru didactic la programele de studii de masterat şi licență din domeniul DREPT şi ADMINISTRAŢIE PUBLICĂ (programul de studii DREPT și programul de studii POLIŢIE LOCALĂ, recent acreditat ARACIS), iar dl. dr. Nicolaie Iancu la programul de studii MANAGEMENT din domeniul ŞTIINŢE ECONOMICE. Ca urmare, am ales în special universitățile și secțiile de poliție atât pentru a ne familiariza cu mediul universitar american din statele la care am făcut referire, cât şi pentru a surprinde cât mai multe aspecte din modul de organizare, lucru şi dotare a polițiilor locale.
Ajunşi la destinație am reușit să stabilim contacte cu specialiști și cadre didactice, fiind primiți, informați şi însoțiți în vizite de documentare. Cele câteva întâlniri au avut loc la Poliția Keego Harbor, Michigan;  University of Michigan, Ann Arbor; Central Michigan University.
Care sunt momentele de neuitat pe care le-aţi trăit pe pământ american?
Sunt multe momente pe care le-am trăit intens cu mare emoție, entuziasm și o succesiune de stări contradictorii între a descoperi  fascinanta Americă la prima mea călătorie pe acest continent şi a compara cu ceea ce avem acasă, aici în frumoasa noastră Românie. Îmi este foarte greu să găsesc cel mai potrivit răspuns astfel încât să nu amestec trăirile. 
Pentru a vă putea transmite mai bine succesiunea clipelor de neuitat, a întâlnirilor neprogramate, nearanjate, binecuvântate de Dumnezeu, aş dori să le prezint prin mesaje distincte.
(Va urma)
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: În vizită pe continentul american, la Poliţia Keego Harbor, Michigan;  University of Michigan,  Ann Arbor; Central Michigan University...

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021