Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Concursul național Copiii și drepturile lor, ediția a II-a

Între 18 și 21 iunie, se desfășoară, la Oradea,

Concursul național Copiii și drepturile lor, ediția a II-a

Joi (19 iunie 2008), la Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” din Oradea a avut loc deschiderea festivă a concursului național „Copiii și drepturile lor”, parte integrantă a proiectului educativ național „Copiii și drepturile lor”, inițiat de Inspectoratul Școlar al județului Bihor.

Concursul este organizat de Inspectoratul Școlar al județului Bihor, în parteneriat cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Bihor, precum și Direcția de Muncă, Solidaritate Socială și Familie Bihor.
La etapa finală a celei de-a II-a ediții, participă zece echipaje reprezentând nouă județe (Alba, Bihor, Brăila, Gorj, Iași, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Suceava).
Ședința tehnică și deschiderea festivă
Dimineață, prof. Florin Negruțiu, inspector de specialitate al Inspectoratului Școlar al județului Bihor, reprezentant al echipei de proiect, a avut o întâlnire cu profesorii coordonatori, conducătorii echipajelor prezente la concurs. În cadrul ședinței tehnice, au fost reamintite regulamentul și modul de desfășurare a concursului: prezentarea materialelor la cele trei categorii: creație publicitară (afiș A3 și pliant), creație literară (un eseu de două pagini) și creație foto (cinci imagini).
Evaluarea teoretică a concurenților se va face pe baza unui test axat pe cunoașterea legislației din bibliografia indicată (Legea nr. 272/2004, care reglementează drepturile copiilor, Legea nr. 217/2003, privind prevenirea și combaterea violenței în familie și Strategia M.E.C.T. cu privire la reducerea fenomenului de violență în unitățile de învățământ preuniversitar).
Următoarele etape vizează interpretarea unor studii de caz prezentate pe fișe și a unor fapte de viață surprinse pe pelicula unui film, precum și compunerea unor imagini sugestive din piesele unui puzzle.
Potrivit programului, în cea de-a doua zi a competiției, echipajele urmau să  susțină proba practică la fundația „Smiles” din Cihei, o probă specială a etapei naționale: un studiu de caz realizat prin contact direct cu copii instituționalizați.
La ora 13, în sala festivă a Liceului Teoretic „Aurel Lazăr” a avut loc deschiderea festivă a concursului, cu participarea inspectorului școlar general, prof. Ioan Șereș, a reprezentanților partenerilor de proiect și a altor invitați (din partea Primăriei Oradea, viceprimar Biro Rozalia, a  Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei și a fundației „Smiles” din Cihei); gazdele au fost reprezentate de directorul liceului, prof. Ioan Micu.
După masa de prânz, echipajele urmau să revină în sala festivă pentru a susține proba teoretică.
Premii în valoare totală de 25 de milioane
După muncă (și pricepere), vine și răsplata!
Potrivit datelor furnizate de prof. Elisaveta Roșu, inspector de specialitate al Inspectoratului Școlar al județului Bihor (și membru al echipei de proiect), câștigătorii etapei naționale a concursului „Copiii și drepturile lor” au fost răsplătiți cu sume în bani care au totalizat 25 de milioane de lei (2. 500 RON).
Premiul I -100 RON (pentru fiecare din cei trei membri ai echipajului), premiul II – 80 RON (de „căciulă”), premiul III – 60 RON (pentru fiecare...).
Pe lângă aceste frumoase premii, s-au mai acordat premii I, II și III la patru categorii de concurs: pliant, afiș, eseu și fotografii (premiul I, în valoare de 60 RON, premiul II – 50, iar premiul III – 40 RON, pentru fiecare membru al echipajului); în total 36 de premii.
Clasamente:
Locul I – echipajul Colegiului Național „M. Munteanu Murgoci”, din Brăila (alcătuit din Luminița Cojocea, Raluca Butea și George Popescu), locul II – echipajul Seminarului Teologic „mitropolit Simion Ștefan”, din Alba Iulia (format din: Adriana Moica, Iulia Albu și Anca Bogdan), premiul III – echipajul Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida”, din Oradea, județul Bihor (Radu Alb, Alin Pup și Marius Mara).
La categoria pliant: I – Suceava, II – Maramureș, III – Bihor (C.T. „Dimitrie Leonida”)
Eseu: I - Gorj, II – Iași, III – Sălaj
Fotografii: I – Satu Mare, II – Alba, III – Bihor (L.T. „Aurel Lazăr”)
Afiș: I – Bihor (C.T. „D. Leonida”), II – Brăila, III – Bihor (L.T. „A. Lazăr”). (Ov. D.)  
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Concursul național Copiii și drepturile lor, ediția a II-a.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 27 iunie 2019