Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
23 martie 2021
1.*BREAKING
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației
Anul școlar actual se va încheia pe 2 iulie 2021 pentru elevi și nu pe 18 iunie, cum era inițial, anunță ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu precizează că, practic, două săptămâni din vacanța de vară se mută în vacanța de primăvară.
„Finalul semestrului al II-lea se decalează două săptămâni. Vacanța de primăvară se prelungește cu două săptămâni. Se mută practic două săptămâni din vacanța de vară în vacanța de primăvară.
În loc să finalizăm semestrul al II-lea pe 18 iunie, se va încheia pe 2 iulie.
• elevii clasei a VIII-a care termină pe 25 iunie (în loc de 11 iunie),
• elevii clasei a XII-a care termină în 18 iunie (în loc de 4 iunie) și
• învățământul profesional și tehnic care termină pe 23 iulie (în loc de 9 iulie)
Dacă nu ar fi fost această variantă a prelungirii vacanței de primăvară cu două săptămâni și a mutării Evaluării Naționale pentru clasa a VIII-a după Bacalaureat, cu tot cu Admiterea la liceu, „ar fi fost destul de clară închiderea școlilor, inclusiv pentru derularea simulărilor”, a declarat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu. Oficialul a dat exemplu că în București, școlile s-ar fi închis de mâine, dacă nu accepta această variantă.
Cîmpeanu a spus că dacă nu ar fi acceptat această modificare a structurii anului școlar, nu s-ar fi semnat modificarea ordinului comun de ministru, ordin pe care trebuia să îl semneze Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

2.*OFICIAL
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare
Ordinul de ministru comun, semnat de Vlad Voiculescu și Sorin Cîmpeanu, care prevede închiderea școlilor la intrarea localităților în carantină și nu la pragul de 6 la mie, a intrat în vigoare prin publicarea în Monitorul Oficial, marți seara.
Ordinul nou prevede că scenariul de funcționare al unei unități de învățământ se va actualiza săptămânal, cu referința în fiecare zi de vineri, în funcție de evoluția epidemiologică, cu excepția situației în care localitatea intră în carantină”.

Gândeam la răul pe care ți-l poate face o floare

Ascultând simfonia trandafirilor,

Gândeam la răul pe care ți-l poate face o floare

Dar ... o floare nu poate decât să bucure, să sensibilizeze, să impresioneze, să ne răsfețe sufletul avid de frumusețe și iubire.
”Se spune ca trandafirii sunt etalonul eleganței, dar și simbolul pasiunii, purtătorii senzualității pe care dorim să o sugerăm unei persoane iubite.
Ce poate fi mai expresiv decât un trandafir de un roșu profund?
Sau poate doriți un trandafir alb - o armonie între puritate și eleganță...”

Trăind printre trandafiri, am putea fi tentați să credem că vede viața în roz, cu atâtea frumuseți pe mână și... la picioare. Și totuși nu! Chiar dacă fondul e trandafiriu, înlăuntru s-a sedimentat o durere care din când în când răbufnește.
Pentru inginerul Ioan Belicciu, cultivarea trandafirilor a însemnat „o supapă de refulare împotriva sistemului.”
Născut în 13 iulie 1933, în Basarabia – România, nu se poate împăca văzând că în buletinul său este scrisă o mare minciună: că s-a născut în Rusia. „Și nimeni nu vrea să facă o îndreptare, măcar morală. Tatăl meu a murit în ’43, în 4 octombrie, în Siberia, fiind victima directă a lui Stalin. Eu atunci aveam zece ani. Dar nu am aflat până în ’75...”
Nu și-a propus să ne povestească totul, doar să ne incite și să ne prevină că nu privește totul prin prisma pasiunii pentru trandafiri, dar mai cu seamă a dorit să facă o trimitere la „supapa (sa) de refulare împotriva sistemului.”
253 de soiuri, cu o răspândire pe toate continentele
În 1965, a început să cultive trandafiri în România. Primele șapte soiuri. „Dintotdeauna am cultivat soiuri, nu culori!” În prezent, a ajuns la 253 de soiuri, cu o răspândire pe toate continentele. „Trandafirul crește în mod natural peste tot, mai puțin la poli și la ecuator.”
Preț de câteva zeci de minute, am ascultat simfonia trandafirilor în grădina domnului inginer Belicciu (care este o enciclopedie vie), încercând să imortalizez pe peliculă cel mai grozav trandafir. Nu știm cât am reușit, parte și din cauza soarelui care le zâmbea cu toată ființa, și care, probabil, mai mult din invidie, nu ne-a lăsat să surprindem toate nuanțele. Deodată, nea Balint Francisc, omul din umbră, a lansat asupra lor o ploaie, ca o rouă de dimineață. „Pozați-i acum, când râd”, ne-a-ndemnat nea Balint.
Apa ajunsă pe frunze și petale strălucea în bătaie soarelui precum cristalele unor pietre prețioase.
Culegeți florile!
Lăsând imaginile să vorbească, vă vom reține atenția doar cu un sfat dat de domnul inginer Ioan Belicciu: „Florile se culeg, se admiră, se pun în vază și li se soarbe parfumul! Orice fruct format înseamnă trei flori în minus!”
(Ovi DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Gândeam la răul pe care ți-l poate face o floare.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 23 iunie 2021