Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Filmul „Fedora”

Mâine, la Cineclub Marienbad, de la ora 16.00, este programat

Filmul „Fedora”

Cineclub Marienbad invită publicul joi, 16 iulie 2015, de la ora 16.00, în Mediateca Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai" Bihor (et. I, sala nr. 23), la vizionarea filmului „Fedora" (1978).

Fedora, cândva cea mai mare vedetă a secolului, de curând revenită pe marile ecrane, se sinucide, aruncându-se în faţa trenului. Nimeni nu înţelege ce a putut-o împinge spre un astfel de gest, noua ei carieră, la fel ca tinereţea şi frumuseţea ei, fiind mai strălucitoare decât oricând. La funeralii, producătorul de film Barry Detweiler îşi aminteşte ultimele două săptămâni din viaţa Fedorei, temându-se că a avut un rol în moartea ei. Ceea ce află atunci când încearcă să reconstituie ultima parte a vieţii marelui star nu face decât să adâncească misterul.
Regia - Billy Wilder
Producător - Billy Wilder
Scenariu - Billy Wilder, I.A.L. Diamond, bazat pe o nuvela de Tom Tryon
Durata: 114 min.
Prof. Mirela Petronie, bibliotecar şi gazdă a întâlnirilor, spune:
 „Cineclub Marienbad este un club în ale cărui întâlniri sunt vizionate filme de artă şi au loc dezbateri pe marginea operelor prezentate.
Scopul clubului este îmbogăţirea culturii generale a persoanelor interesate de tainele filmului de artă, întâi prin familiarizarea acestora cu cei mai valoroşi regizori şi operele lor importante, iar mai apoi prin împărtăşirea opiniilor legate de filmele vizualizate la fiecare întâlnire. Se urmăreşte cultivarea gustului pentru filmul de calitate, dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi relaţionare, exersarea şi stimularea capacităţilor intelectuale şi formarea atitudinii critice şi obiective.
Iniţiativa se adresează în mod special tinerilor, liceenilor şi studenţilor care sunt pasionaţi de film, şi care vor să cunoască puţin din istoria cinematografiei. Curiozitatea tinerilor este un factor motivant pentru noi şi considerăm că este esenţial ca orice individ să primească o educaţie de calitate şi (sau mai ales) în afara şcolii sau facultăţii. Obiectivul clubului este acela de a pasa ştacheta celor ce vin din urmă, pentru ca numele mari ale cinematografiei să trezească şi în noile generaţii aceleaşi sentimente pe care au reuşit să le trezească în noi şi în predecesorii noştri. Deşi Cineclubul se adresează în mod special elevilor şi studenţilor, la întâlniri pot participa persoane de orice vârstă, singurele cerinţe fiind curiozitatea şi pasiunea pentru filmul de artă. Filmele vizionate la 20 de ani au un alt gust la 40 sau 50 de ani. De asemenea, în rândul celor mai înaintaţi în vârstă pot exista persoane care nu au avut niciodată şansa de a vedea filme".
Vizionările au loc în fiecare zi de joi, iar intrarea este gratuită. Pagina de Facebook a Cineclubului este https://www.facebook.com/CineclubMarienbad
Paul Zoţ

Trimite email

vineri, 18 octombrie 2019