Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Avansarea la primul grad profesional a promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră 2015

Vineri, la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu”

Avansarea la primul grad profesional a promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră 2015

Vineri 17 iulie 2015, la sediul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu" Oradea a fost din nou prilej de sărbătoare şi bucurie cu ocazia festivităţii de avansare la primul grad profesional a „Promoţiei de agenţi de poliţie de frontieră, 17 iulie 2015".

La festivitate au participat reprezentanţi ai conducerii Ministerului Afacerilor Interne şi Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, precum şi oficialităţi judeţene şi municipale:
domnul Ion-Iulius Deloran, subprefectul Judeţului Bihor, domnul Cornel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, domnul Ilie Bolojan, primarul Municipiului Oradea, comisar-şef de poliţie Valentin Minoiu, director general adjunct al Direcţiei Generale Management Resurse Umane, chestor de poliţie dr. Bratan Mihai-Cristinel, directorul Direcţiei de Combatere a Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere din Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră şi comisar-şef de poliţie Gheţău Valentin, membru al Biroului Executiv Central al Corpului Naţional al Poliţiştilor.
Au mai fost prezenţi şefi şi comandanţi ai structurilor M.A.I. şi M.Ap.N din Garnizoana Oradea, reprezentanţi ai instituţiilor locale cu care şcoala cooperează, reprezentanţi ai mass-media, înalte feţe bisericeşti şi nu în ultimul rând părinţi, rude şi prieteni ai absolvenţilor sosiţi din toate colţurile ţării.
Totodată, la Festivitatea de absolvire au participat şi trei delegaţii ale instituţiilor de învăţământ din străinătate cu care şcoala noastră are relaţii de parteneriat: Şcoala Medie de Ordine Publică Miskolc, Ungaria, şef delegaţie col. Bagi Istvan - director; Şcoala Medie de Ordine Publică Szeged, Ungaria, şef delegaţie lt. col. Revesz Szabolks - director adjunct; Şcoala Medie de Ordine Publică Kosice, Slovacia, şef delegaţie lt. col. Lucya  Vargova - director.
Festivitatea de absolvire a fost condusă de către domnul comisar-şef de poliţie Stanciu Ovidiu - directorul Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu" Oradea care a felicitat absolvenţii pentru rezultatele foarte bune obţinute la examenul de absolvire. Aprecierea şi recunoaşterea meritelor actualei promoţii au fost subliniate în cuvântul domniei sale: „Prin strădania voastră continuă, prin comportamentul de zi cu zi, aţi obţinut ceva extrem de preţios: respectul şi admiraţia noastră, ale celor care v-am fost alături".
În mesajul viceprim-ministrului pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel Oprea, prezentat de domnul chestor de poliţie dr. Bratan Mihai-Cristinel, s-au regăsit, de asemenea, cuvinte de apreciere şi încurajare a tinerilor absolvenţi: „Meseria pe care v-aţi ales-o nu este o una uşoară. Veţi participa la misiuni grele pentru supravegherea frontierei de stat, veţi verifica mii de documente de călătorie, veţi depista imigranţi şi contrabandişti. Cu alte cuvinte, veţi lupta la propriu cu infracţionalitatea transfrontalieră, cu tot ceea ce pune în pericol siguranţa şi securitatea românilor şi a tuturor cetăţenilor europeni. Responsabilitatea este imensă şi de aceea vă felicit pentru curajul de a vă asuma un asemenea rol!"
A fost o zi specială pentru absolvenţi, părinţi şi personalul şcolii deoarece după doi ani de studii se pot bucura de rezultatele muncii lor, îşi văd răsplătite eforturile şi sacrificiile pe care le-au făcut în această perioadă. Pentru conducerea şcolii este o mândrie şi totodată un prilej de sărbătoare deoarece putem lua parte la bucuria acestor tineri absolvenţi. Impactul şi emoţia momentului absolvirii şcolii şi al mesajelor transmise de cei care au luat cuvântul a fost simţită atât în rândul absolvenţilor cât şi al părinţilor şi rudelor care au dorit să fie alături de ei la acest eveniment unic din viaţa lor.
În ceea ce priveşte actuala serie de absolvenţi vă informăm că este cea de a 22-a  promoţie de elevi pe care a dat-o şcoala orădeană şi a avut durata de şcolarizare de 2 ani. Toţi cei 57 elevi, 12 fete şi 45 de băieţi, care au susţinut examenul de absolvire în perioada 4 - 16.07.2015, au trecut cu bine acest examen care a constat în susţinerea mai multor probe de evaluare a competenţelor din curriculumul de pregătire asociat standardului de pregătire profesională astfel: proba practică - evaluarea competenţelor de tragere cu armamentul din dotare şi probe la educaţie fizică; proba scrisă - evaluarea competenţelor de specialitate şi pregătire juridică; proba orală - evaluarea competenţelor de specialitate, pregătire juridică, limba engleză şi comunicare profesională.
Comisia examenului de absolvire a fost condusă în acest an de către domnul chestor de poliţie dr. Bratan Mihai-Cristinel, directorul Direcţiei de Combatere a Migraţiei Ilegale şi a Infracţionalităţii Transfrontaliere din cadrul I.G.P.F.
În urma centralizării rezultatelor examenului de absolvire, media generală a promoţiei 17 iulie 2015 este de 8,78. De asemenea, în cadrul festivităţii de absolvire a avut loc acordarea de diplome de merit primilor cinci absolvenţi cu rezultate meritorii în cadrul examenului de absolvire, şeful de promoţie fiind recompensat şi cu înscrierea numelui şi prenumelui pe placa de onoare a instituţiei. Premierea acestora a fost făcută de către domnul comisar-şef de poliţie
Valentin Minoiu, director general adjunct al D.G.M.R.U. din Ministerul Afacerilor Interne, în faţa formaţiei, a rudelor şi a invitaţilor. Primii trei clasaţi au fost în ordine următorii: şef de promoţie agent Iorga Violeta, cu media 9,59; locul 2 - agent Pop Daniel-Cristian, cu media 9,39; locul 3 - agent Ibrian Alina-Lorena, cu media 9,36.
Absolvenţii au fost repartizaţi în ordinea mediilor în cadrul inspectoratelor teritoriale ale Poliţiei de Frontieră la frontiera externă a României ca debutanţi pentru o perioadă de 6 luni.
Comisar de poliţie
Micheş Eugen
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto:

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 22 august 2019