Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

ITQM2015: A treia Conferinţă de Tehnologia Informaţiei şi Management Cantitativ

Rectorul Universităţii Agora a participat la Rio de Janeiro, la

ITQM2015: A treia Conferinţă de Tehnologia Informaţiei şi Management Cantitativ

În perioada 21-24 iulie 2015, la Rio de Janeiro (Brazilia), s-a desfăşurat ITQM2015: A treia Conferinţă de Tehnologia Informaţiei şi Management Cantitativ (The Third International Conference on Information Technology and Quantitative Management).

Istoric. ITQM a luat fiinţă la iniţiativa şi prin efortul prof. univ. dr. Yong Shi, Doctor Honoris Causa al Universităţii Agora din Oradea, care predă cursuri la universităţi din 4 oraşe: Beijing (China), Nanjing (China), Seoul (Korea) şi Nebraska (SUA).
ITQM2013 (Suzhou, China). Prima ediţie s-a desfăşurat în China, în oraşul Suzhou, fiind organizată de International Academy of Information Technology and Quantitative Management (IAITQM). Conferinţa s-a bucurat de susţinerea Institutului de Politici şi Management al Academiei Chineze de Ştiinţe şi a Universităţii din Nebraska, Omaha din Statele Unite. La ITQM2013, Universitatea Agora a fost reprezentată de prof. univ. dr. Ioan Dziţac, care a moderat Sesiunea specială 03.
ITQM2014 (Moscova, Rusia). La Conferinţa desfăşurată la Moscova, organizatorilor li s-a adăugat Universitatea Naţională de Cercetare Şcoala de Înalte Studii Economice din Moscova (National Research University Higher School of Economics, Moscow), Rusia, care, de fapt, a devenit organizatorul principal, sub coordonarea prof. univ. dr. Fuad Aleskerov. Şi la Moscova, Universitatea Agora a fost reprezentată tot de rectorul său, dl prof. univ. dr. Ioan Dziţac (coautor a două  lucrări, membru în Comitetul Internaţional de Program şi coordonarea a unei sesiuni speciale).
ITQM2015  (Rio de Janeiro, Brazilia). La Conferinţa de la Rio, dl rector Ioan Dziţac a făcut parte din Comitetul de program, a coordonat o sesiune specială, a prezidat un tutorial şi a prezentat o lucrare în cadrul unui workshop.
Ediţia următoare, ITQM2016, va avea loc la Seul, în Coreea de Sud.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: ITQM2015: A treia Conferinţă de Tehnologia Informaţiei şi Management Cantitativ.
Linkuri:
[1] http://itqm2014.hse.ru/
[2] http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1877050914004785
[3] http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S187705091400550X
[4] http://www.itqm-meeting.org/2015/index.htm
[5] http://www.itqm-meeting.org/

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 23 septembrie 2021