Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
4 mai 2021
Ministrul Sorin Cîmpeanu: Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să impună anumite condiții: Purtarea de combinezoane de către studenții nevaccinați. Susțin această variantă
Studenții nevaccinați ar putea fi obligați să se prezinte purtând combinezon dacă vor să participe fizic la ore din toamnă, pe când cei vaccinați vor putea să se deplaseze fără astfel de măsuri, iau în calcul unele universități din România, a declarat astăzi ministrul Educației Sorin Cîmpeanu în cadrul unui interviu de la Hotnews.ro. De asemenea, ministrul a adăugat că ar putea exista o prioritizare a studenților vaccinați la cazarea în cămine.
„Sunt unul dintre cei care susțin importanța prezenței fizice pentru derularea stagiilor de practică și activităților directe. Pentru asta, sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator/lucrări practice și să impună o serie de condiții, spre exemplu participarea studenților vaccinați la aceste ore de laborator și lucrări practice, fără a fi îngrădit participarea studenților care nu sunt vaccinați. Studenții care nu se vor fi vaccinat în toamnă ar putea să aibă la dispoziție, spre exemplu, combinezoane de protecție pe care să le poarte pe tot parcursul programului didactic. Sunt câteva universități și eu personal susțin această variantă”, a declarat Cîmpeanu.

ITQM2015: A treia Conferinţă de Tehnologia Informaţiei şi Management Cantitativ

Rectorul Universităţii Agora a participat la Rio de Janeiro, la

ITQM2015: A treia Conferinţă de Tehnologia Informaţiei şi Management Cantitativ

În perioada 21-24 iulie 2015, la Rio de Janeiro (Brazilia), s-a desfăşurat ITQM2015: A treia Conferinţă de Tehnologia Informaţiei şi Management Cantitativ (The Third International Conference on Information Technology and Quantitative Management).

Istoric. ITQM a luat fiinţă la iniţiativa şi prin efortul prof. univ. dr. Yong Shi, Doctor Honoris Causa al Universităţii Agora din Oradea, care predă cursuri la universităţi din 4 oraşe: Beijing (China), Nanjing (China), Seoul (Korea) şi Nebraska (SUA).
ITQM2013 (Suzhou, China). Prima ediţie s-a desfăşurat în China, în oraşul Suzhou, fiind organizată de International Academy of Information Technology and Quantitative Management (IAITQM). Conferinţa s-a bucurat de susţinerea Institutului de Politici şi Management al Academiei Chineze de Ştiinţe şi a Universităţii din Nebraska, Omaha din Statele Unite. La ITQM2013, Universitatea Agora a fost reprezentată de prof. univ. dr. Ioan Dziţac, care a moderat Sesiunea specială 03.
ITQM2014 (Moscova, Rusia). La Conferinţa desfăşurată la Moscova, organizatorilor li s-a adăugat Universitatea Naţională de Cercetare Şcoala de Înalte Studii Economice din Moscova (National Research University Higher School of Economics, Moscow), Rusia, care, de fapt, a devenit organizatorul principal, sub coordonarea prof. univ. dr. Fuad Aleskerov. Şi la Moscova, Universitatea Agora a fost reprezentată tot de rectorul său, dl prof. univ. dr. Ioan Dziţac (coautor a două  lucrări, membru în Comitetul Internaţional de Program şi coordonarea a unei sesiuni speciale).
ITQM2015  (Rio de Janeiro, Brazilia). La Conferinţa de la Rio, dl rector Ioan Dziţac a făcut parte din Comitetul de program, a coordonat o sesiune specială, a prezidat un tutorial şi a prezentat o lucrare în cadrul unui workshop.
Ediţia următoare, ITQM2016, va avea loc la Seul, în Coreea de Sud.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: ITQM2015: A treia Conferinţă de Tehnologia Informaţiei şi Management Cantitativ.
Linkuri:
[1] http://itqm2014.hse.ru/
[2] http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1877050914004785
[3] http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S187705091400550X
[4] http://www.itqm-meeting.org/2015/index.htm
[5] http://www.itqm-meeting.org/

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 23 septembrie 2021