Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Premiaţi pentru cunoaşterea drepturilor!

Concursul Naţional „Călătoria mea multiculturală”

Premiaţi pentru cunoaşterea drepturilor!

Drepturile minorităţilor a fost tematica Concursului Naţional intitulat „Călătoria mea multiculturală", născut în luna februarie 2014 ca proiect, cu ocazia serbării Zilei Limbii Materne.

Îndeosebi despre drepturile copiilor şi-au însuşit cunoştinţe acei 13 elevi care au demonstrat comportamente de toleranţă şi promovarea egalităţii la prima etapă, cea judeţeană, în faţa elevilor şcolii, apoi în cadrul etapei naţionale.
Etapa naţională s-a desfăşurat în 28-30 mai 2015 la Cluj-Napoca, etapă la care au participat 120 de elevi din 65 de şcoli din 16 judeţe, reprezentând 10 etnii diferite.
Şcoala Gimnazială „Szacsvay Imre" din Oradea a fost reprezentată de trei elevi: Fechete Tibor, Oltean Mark şi Farkas Kristóf. Ei ne-au reprezentat cu cinste în faţa publicului şi a membrilor comisiei centrale, alcătuite din întreaga conducere a Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, directorul Direcţiei Generale a Învăţământului pentru Limbile Minorităţilor, reprezentantul Departamentului pentru Relaţii Interetnice şi reprezentantul Ligii pentru Apărarea Drepturilor Omului Cluj-Napoca. 
Printre condiţiile pregătirii pentru acest concurs s-a numărat utilizarea metodelor nonformale, ca: arta povestirii (storytelling), technologia spaţiului deschis (open space) şi teatru forum. Aceste metode au asigurat munca în echipă, găsirea responsabilităţilor şi evidenţierea acestora în diverse situaţii, jocul activ de roluri, care dezvoltă personalitatea şi comunicarea eficientă.
Elevii şcolii noastre au realizat un rezumat al activităţilor sub forma unui afiş, au organizat jocuri interactive, iar spectacolul a fost colorat de sunetul viorii, de portul popular maghiar şi o expoziţie care simboliza specificul judeţului şi oraşului.
Prezentarea, care a durat 7 minute, a relatat sub formă de imagini, noţiuni, mesaje etice şi videoclipuri din activităţile creative şi informative desfăşurate în ultimele patru luni de pregătire.
Premierea echipajelor a fost urmată de seara interculturală, care a oferit prilejul cunoaşterii culturii, a obiceiurilor şi a religiei, precum şi relaţionarea cu reprezentanţii etniilor. Cu ocazia serii festive  muzica, dansul şi bucatele gustoase au bucurat participanţii, în timp ce ei se cunoşteau şi efectuau schimburi de experienţă.
Mulţumim pentru clipele bogate în informaţii şi experienţe coordonatoarei concursului, doamna Naghi Elisabeta Ana, inspectorului de specialitate al Direcţiei pentru Învăţământ în Limbile Minorităţilor.
Kincs Grete, profesor de biologie
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Premiaţi pentru cunoaşterea drepturilor!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

marţi, 19 ianuarie 2021