Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
19 octombrie 2021
Campanie susținută de BCR, prin proiectul Școala de Bani
Concurs național, cu premii, pentru elevii din clasele P-IV, lansat de Școala de Bani, BCR. Înscrierile sunt deschise până pe 15 noiembrie și pot fi făcute de învățători

Un nou concurs de creație – desene și picturi – este lansat la nivel național în cadrul proiectului “Școala de Bani“, pentru elevii din clasele primare. Sunt invitați să se înscrie, prin învățători, copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, cu desene sau picturi pe temele: educație pentru mediu, educație financiară. Termenul de înscriere este 15 noiembrie, iar premiile sunt atractive: școlile pot obține titlul de ,,Școala Banilor Bine-Crescuți”, participanții primesc seturi întregi de cărți și, în școli, se vor organiza ateliere de educație financiară pentru cei mici.
Concursul se desfășoară în perioada 13 octombrie – 15 decembrie 2021 și se adresează elevilor cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani, care vor reprezenta astfel școala la care învață. Fiecare școală doritoare trebuie să își înscrie cele mai reușite 12 desene realizate de către elevii săi, pe site-ul concursului. Desenele trebuie să atingă una dintre cele trei teme, la alegere:
• “Economisesc pentru visul meu”
• “La ce ne ajută banii?”
• “Avem grijă de resursele mediului înconjurător”.
Lucrările pot fi realizate în orice tehnică de compoziție: ulei, acuarelă, creion, peniță, colaj, ceracolor etc.


Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Au fost repartizate 34 de cadre didactice

La Şedinţa publică de luni,

Au fost repartizate 34 de cadre didactice

Luni, 27 iulie 2015, la sala mare de şedinţe a Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor s-a desfăşurat Şedinţa publică pentru repartizarea candidaţilor pentru angajare pe perioadă nedeterminată.

În urma susţinerii Concursului naţional unic din 15 iulie 2015 pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, 34 de cadre didactice din Bihor care au avut media de repartiţie 7 sau peste 7 au ocupat 34 de posturi titularizabile din cele 74 disponibile.
Ceilalţi candidaţi prezenţi au rămas cu ochii în soare, graţie neşansei ori unei medii inferioare. Aşa se face că au rămas 40 de posturi neocupate care vor fi redistibuite pentru şedinţa din 25 august când vor putea emite pretenţii şi cei cu mediile sub 7.00. Dar, atunci se vor obţine doar supliniri pe perioadă determinată (pe un an şcolar).
În Şedinţa publică de luni, gestionată de comisia judeţeană (alcătuită din preşedinte, doamna inspector şcolar general adjunct Codruţa Bogdan şi cei doi secretari, prof. Alin Novac Iuhas şi Horea Abrudan, inspectori şcolari cu   managementul), s-au ocupat: 8 posturi de educatoare (lb.română) şi 5 de învăţători (lb. română), 4 de educaţie fizică şi sport (2, respectiv 2 de dans modern, la Palat - structurile cluburile copiilor din Aleşd şi Salonta); învăţător în limba germană (1), geografie (1), engleză-franceză (3), limba şi literatura română (1), matematică (1), învăţământ special (5), tehnologia informaţiei (1). Dar au rămas 40 de posturi neocupate, după cum spuneam: alimentaţie publică şi turism (în limba maghiară), biologie-chimie (3), dans modern şi contemporan, economic-administrativ şi servicii, educaţie fizică şi sport (pregătire de specialitate) - 3 posturi, învăţământ special, educatoare în limba germană (5), educatoare în limba română, cu aviz de Waldorf, fizică (3 posturi), fizică-chimie, instrumente tradiţionale (la Palat), înv. în lb. germană, înv. în lb. română cu avize de Step by step şi cult, engleză (la „Emanuel"), limba maghiară (maternă), mate-fizică (în limba maghiară), numismatică (la Clubul Copiilor din Beiuş), orchestră populară (la Palat), maistru electronică şi automatizări („Tr. Vuia"), prof. documentarist (la Brusturi)...
Secretarii comisiei s-au confruntat cu unele probleme datorită superficialităţii manifestate de unii candidaţi în validarea datelor personale, dar şi unor erori date de site-ul central, care refuza să valideze unele cazuri „problemă" (precum cazul „meşterului" şi doamnei Manole)...
Doamnelor şi domnilor candidaţi, pentru 25-26  august 2015, să vă înarmaţi cu codurile posturilor pe care le solicitaţi şi cu multă răbdare şi înţelegere.
Cei ce visaţi şi speraţi la detaşări, între 17 şi 20 august să vă depuneţi documentele necesare pentru detaşare în interesul învăţământului (dar şi în interes personal).
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Au fost repartizate 34 de cadre didactice.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

sâmbătă, 27 noiembrie 2021