Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
10 ianuarie 2022
1.Testele de salivă pentru elevi nu ajung în școli prea curând, contestația depusă abia azi la licitație are 10 zile termen pentru rezolvare / Ovidiu Zară, Consiliul de Soluționare a Contestațiilor: Mai poate exista o întârziere și după aceea, decizia C.N.S.C. va putea fi și ea contestată

Testele de salivă destinate elevilor nu vor ajunge mai devreme de două săptămâni în școli din cauza contestației la procedura de licitație. Procedura prevede că, după ce contestația a fost înaintată, Oficiul Național pentru Achiziții Publice (O.N.A.C.) are la dispoziție maximum cinci zile să pună la dispoziția Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (C.N.S.C.) pentru depunerea dosarului cu toate informațiile necesare rezolvării contestației. Apoi, C.N.S.C. are la dispoziție 10 zile pentru comunicarea unei decizii, însă probabil că nu va dura 10 zile ci mai puțin, având în vedere situația urgentă din sistemul de învățământ, a explicat pentru Edupedu.ro Ovidiu Zară, purtătoruld e cuvânt al instituției.

8 ianuarie 2022
2.Experimente virtuale de Chimie și Biologie și învățarea digitală a ortogramelor, lecțiile create de profesorii Florin Viu și Ramona Drăguț, premiate în Concursul #Digitaliada: „Încrederea în puterile mele de-a face ceva pentru elevii mei a fost un mare câștig”

„Câștigarea unui premiu, știind că materialul a fost jurizat de profesori de prestigiu și cu experiență, înseamnă încredere. Capeți încredere în munca ta, vezi că poți face lucruri de valoare care să-i ajute pe elevi”. Mărturia vine de la învățătoarea Ramona Drăguț, câștigătoare la concursul #Digitaliada de anul trecut cu proiectul „Scriem corect”. Premiant de asemenea anii trecuți și participant acum din nou la ediția 6, Florin Viu, profesor de Chimie și Biologie a povestit pe larg pentru Edupedu.ro cum a început primele experimente virtuale pentru copii, cum s-a dezvoltat relația cu elevii în orele în care digitalul a fost parte, precum și transferul la Casa Corpului Didactic, unde tocmai a promovat examenul de metodiști pentru dezvoltarea de resurse educaționale. „La Casa Corpului Didactic tot în urma performanțelor obținute la concursul #Digitaliada am venit”, a explicat profesorul.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
12 decembrie 2021

1.Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București, obligați să meargă fizic luni, la ora 14, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar. Asta deși Ministerul Educației permite ca întâlnirea să aibă loc on-line în plină pandemie

Toți viitorii directori de școli care au optat pentru mai multe posturi la concursul din București sunt obligați să meargă fizic, luni, 13 decembrie 2021, la ora 14.00, la Liceul Jean Monnet, de către inspectoratul școlar, pentru a-și alege școala pe care vor să o conducă. Instituția ignoră astfel posibilitatea ca ședința să aibă loc on-line, posibilitate comunicată și întărită chiar de Ministerul Educației printr-o adresă trimisă inspectoratelor școlare tot vineri.
Ședința de alegere a școlii pentru candidații la concursul de directori are loc în timp ce elevii Liceului „Jean Monnet” sunt la cursuri, tot cu prezență fizică, iar procedura internă a unității de învățământ prevede că toate persoanele care nu sunt angajate ale unității sunt considerate persoane străine, legitimate la punctul de pază, trecute în registru, iar paznicul păstrează cartea de identitate a persoanelor pe toată perioada vizitei acestora...
Potrivit procedurii operaționale nr. 28625/10.12.2021 privind organizarea și desfășurarea ședinței cu prezență în care sunt exprimate opțiunile candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ emisă vineri de Inspectoratul Școlar al Municipiului București, luni, 13 decembrie 2021, are loc ședința cu prezență fizică pentru exprimarea opțiunilor candidaților care au fost declarați admiși pentru mai multe funcții/unități de învățământ.

Şcoala de Vară „Tinerii de azi - Adulţii de mâine” (ediţia a II-a)

Luni, începe

Şcoala de Vară „Tinerii de azi - Adulţii de mâine” (ediţia a II-a)

Luni, 3 august 2015, începe ediţia a doua a mult aşteptatei Şcoli de Vară „Tinerii de azi - Adulţii de mâine" care va reuni 50 de tineri cu vârsta cuprinsă între 15 şi 25 de ani. Şcoala de Vară „Tinerii de azi - Adulţii de mâine" fiind singurul eveniment de acest gen care reuneşte atât elevi cât şi studenţi din România şi din străinătate.

Tineri din 22 de judeţe ale României şi Municipiul Chişinău (Republica Moldova) se vor întâlni în localitatea Corbu în perioada 3 - 10 august, la cea de-a doua ediţie a Şcolii de Vară „Tinerii de azi - Adulţii de mâine", organizată de Asociaţia Generaţiei de Azi şi Consiliul Elevilor.
Ediţia va reuni tineri, cadre didactice şi invitaţi timp de o săptămână la Pensiunea Cristiana. Deschiderea oficială a Şcolii de Vară va avea loc marţi, 4 august în localitatea Corbu, la Sala Căminului Cultural.
Obiectivul principal al evenimentului este implicarea tinerilor în acţiuni practice şi schimburi de experienţă, menite să îi ajute pe aceştia să se dezvolte armonios, într-o societate din ce în ce mai pragmatică şi multilateral dezvoltată. Şcoala de Vară nu este doar un prilej de socializare, ci are şi o componentă cultural-educaţională, vor participa la cursuri de comunicare şi oratorie, dezbatere şi argumentare, susţinute de specialişti recunoscuţi la nivel national, şi nu în ultimul rând de încurajare a tinerilor prin implicarea activă în societate, în construirea unui viitor propice dezvoltării de idei.
Din cei peste 100 de tineri înscrişi la acest eveniment, au fost selectaţi pe baza aplicaţiilor, depuse pe platforma Waterfall Edu (wedu.ro) şi prin formularul Google.doc, 50 de tineri cu vârsta cuprinsă între 15 şi 25 de ani. Tinerii participanţi din douăzeci şi două de judeţe ale României şi Municipiul Chişinău (Republica Moldova) vor avea în program cursuri de dezvoltare personală (debate, teatru-forum, jurnalism/reportaj), dar şi discuţii libere  menite să le mărească motivaţia, susţinute de modele de viaţă demne de urmat - de la artişti şi până la oameni de cultură, toate îmbinate cu activităţi recreaţionale (caic, canoe, tir cu arcul, alpinism, înot, jocuri în aer liber).
Evenimentul este susţinut de Primăria Corbu, Primăria Municipiului Constanţa, Consiliul Judeţean al Elevilor Vrancea şi Constanţa, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa, Centrul Cultural Corbu, Cabo Beach, Rik Papetărie şi FotoStory.
Eusebiu-Mihail TUDOROIU

Trimite email

miercuri, 26 ianuarie 2022