Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Astăzi, a fost inaugurat magazinul second-hand „dinŞifonier”

Cu produse de calitate din U.E.

Astăzi, a fost inaugurat magazinul second-hand „dinŞifonier”

Astăzi, luni, 10 august 2015, s-a deschis pe B-dul Decebal Nr. 76, Bloc C6, la parter (vizavi de „Înfrăţirea" - trecerea de pietoni peste bulevard va duce de la „Înfrăţirea" direct la magazin) magazinul second-hand „dinŞifonier".

„Ceea ce deosebeşte magazinul nostru de celelalte magazine de acest profil este calitatea produselor: oferim produse de calitate din Uniunea Europeană, la un raport foarte bun calitate-preţ produs. Ceea ce este foarte important şi în premieră este că plătind produsul, cumpărătorul achiziţionează produsul în sine, rezolvând, în acelaşi timp, şi o problemă socială importantă: crearea de noi locuri de muncă, şi încă ceva: valorificarea unor produse realizate de înşişi noii angajaţi prin intermediul acestui proiect", a precizat managerul de proiect, doamna Monica Suciu.
Invitat la deschiderea magazinului, preşedintele Asociaţiei Caritas Eparhial Oradea, pr. Olimpiu Todorean, avea să motiveze importanţa socială a acestui proiect - în sensul că „magazinul este o structură de economie socială, creată în cadrul proiectului „Implicare activă pentru dezvoltare comunitară", fiind finanţat prin Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.
Începând cu data de 5 ianuarie 2015, Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, în parteneriat cu SC Public Euconsulting SRL, implementează proiectul „Implicare activă pentru dezvoltare comunitară", finanţat prin Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Obiectivul general al proiectului îl constituie facilitarea accesului pe piaţa muncii a unui număr de 60 de persoane aparţinând grupurilor vulnerabile, motiv pentru care în cadrul proiectului au fost iniţiate 3 forme de economie socială, care au creat 16 locuri de muncă pentru persoane vulnerabile: firma de construcţii, SC CEO CONSTRUCT SRL, firma de comerţ cu amănuntul, SC CEO STORE SRL, precum şi un atelier de producţie lumânări, SC ARDDOR D-LUXE SRL.
Dacă până acum i-am învăţat pe unii să deprindă o meserie şi să creeze, de-acum le oferim şi locuri de muncă, unde să producă", a conchis preşedintele Olimpiu Todorean.
„Magazinul „dinŞifonier" conţine articole de îmbrăcăminte, încălţăminte, mobilier, obiecte de uz casnic şi accesorii de înaltă calitate prin personal calificat, având preţuri accesibile tuturor cumpărătorilor. El este deschis zilnic, de luni până vineri, inclusiv, între orele 10.00 şi 18.00", a adăugat administratorul magazinului, doamna Bianca Gheţe.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Astăzi, a fost inaugurat magazinul second-hand „dinŞifonier”.

 

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 12:26:55 Ora de vară a Europei de Est