Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
25 noiembrie 2020
*1. Ideea unui profesor britanic: acces universal la învățământul superior – ,,cheie” pentru combaterea dezinformării / În lumea digitală, pentru oameni e vitală ,,capacitatea de a nu fi înșelat”
.....
,,Pandemia ne scufundă în lumea virtuală mai adânc și mai rapid decât ne-am fi putut imagina cu doar un an în urmă, iar ușurința de proliferare a falsurilor devine tot mai tulburătoare”, scrie într-un articol publicat de revista de specialitate Times Higher Education profesorul Tim Blackman, vicecancelar al The Open University, mare universitate britanică având o lungă tradiție de predare la distanță. În acest context, el face trimitere la rolul educației de a preveni înșelăciunea și afirmă: ,,pentru ca învățământul superior să poată vaccina populațiile împotriva dezinformării, e nevoie să universalizăm accesul la acesta”.

*2. Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să ia în considerare redeschiderea școlilor, conform recomandării OMS
.....
Avocatul Poporului cere Ministerului Educației să suspende educația online și să ia în considerare redeschiderea școlilor, practică la care au recurs aproape toate marile state europene. Instituția condusă de Renate Weber s-a sesizat din oficiu în legătură cu situația asigurării de laptopuri la cerere pentru profesori, pentru continuarea școlii în on-line, se arată într-un document obținut de Edupedu.ro.

*3. Cercul de informatică ,,Programare cu răbdare”, premiat la WITSA Global ICT Excellence Awards. Activitățile STEM s-au extins la nivel național cu peste 800 de copii la doi ani de la înființare
.....
La doi ani de la înființare, cercul de informatică ,,Programare cu răbdare” de la Bacău se extinde la nivel național și primește premiul World Information Technology and Services Alliance (WITSA). Cercul are acum peste 20 de centre în țară și chiar în alte țări, iar 800 de copii și tineri frecventează activitățile educative.
Premiile WITSA Global ICT Excellence Awards onorează realizările în aplicarea tehnologiei informației în întreaga lume. Câștigătorii au prezentat excelență în una din cele patru categorii: Excelența sectorului public, Excelența sectorului privat, Creșterea durabilă și Oportunitatea digitală.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
21 noiembrie 2020
*1.Estonia: Ministrul Educaţiei demisionează după ce presa a scris că își ducea copiii la școală cu șoferul și mașina de serviciu
.....
Ministrul Educaţiei din Estonia, Mailis Reps, a demisionat ,vineri, după ce presa locală a arătat că ea folosea maşina de serviciu şi şoferul pentru a-şi duce copiii la şcoală, informează dpa, citată de Agerpres.
Tabloidul Ohtuleht a scris că un şofer al ministerului a folosit de mai multe ori o maşină de serviciu pentru a duce la şcoală şi a-i aduce acasă pe copiii lui Mailis Reps.

*2.Olimpici naționali de liceu au creat un site unde îi ajută pe elevii de a VIII-a să învețe pentru Evaluarea Națională: Scopul este de a ajuta copiii cu mai puține resurse să își atingă obiectivele educaționale, în contextul pandemiei
.....
Șase olimpici au pornit un proiect inedit pentru a-i ajuta pe elevii mai mici care trebuie să susțină în vara viitoare Evaluarea Națională. „Ne dorim să ajutăm elevii de clasa a VIII-a să treacă cu bine peste această situație dificilă creată de pandemie. Oferim lecții săptămânale care urmează curricula pentru Evaluarea Națională 2021”, au explicat aceștia în descrierea de pe site-ul pentru meditații lansat de ei – matex.xyz.

*3. Tabloul dezastrului din învățământul superior: România – pe ultimele locuri din Europa la numărul de tineri cu studii superioare, rata de înscriere la universitate, personal academic – Raport Bologna 2020
.....
România se află pe ultimul loc în Europa când vine vorba despre procentul persoanelor cu studii superioare în categoria 25-34 de ani, pentru care-și propusese o creștere substanțială până în 2020, potrivit unui nou raport dat publicității săptămâna aceasta. Documentul arată că țara se află, în același timp, printre ultimele din Europa din punct de vedere al persoanelor cu studii superioare pe celelalte categorii de vârstă, în pofida unor creșteri semnificative în ultimul deceniu și jumătate. În plus, se numără printre ultimele state europene la capitole precum rata de înscriere a tinerilor în învățământul superior, în timp ce numărul de instituții de învățământ superior și cel al angajaților din mediul academic au înregistrat scăderi în ultimele două decenii, marcate de dezvoltare la nivel european.

Programului de gestionare a calității aerului la nivelul județului Bihor

Întâlnirea Comisiei tehnice pentru elaborarea

Programului de gestionare a calității aerului la nivelul județului Bihor

Luni, 30 iunie 2008, la ora 10, în sala mare a Consiliului județean Bihor va avea loc prima întâlnire a Comisiei tehnice pentru elaborarea programului de gestionare a calității aerului la nivelul județului Bihor, constituită în baza Ordinului prefectului nr.179/20.05.2008, la inițiativa Agenției pentru Protecția Mediului Bihor.

Conform prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 543/2004 privind elaborarea și punerea în aplicare a planurilor și programelor de gestionare a calității aerului, în cazul apariției unor depășiri ale valorilor limitǎ și / sau ale valorilor țintă la unul și/sau mai mulți poluanți în aerul înconjurător, se întocmește programul de gestionare / programul integrat de gestionare a calității aerului. Acesta cuprinde măsurile / acțiunile ce se desfășoară pe o durata de maximum cinci ani.
Având în vedere faptul că la prima întâlnire a Comisiei tehnice se va discuta conținutul Regulamentului de organizare și funcționare (ROF) a Comisiei tehnice au fost invitați sǎ participe atât conducerile instituțiilor / autorităților cât și membrii desemnați prin Ordinul prefectului.
Conform prevederilor legale ROF-ul se aprobă de prefectul județului Bihor, președintele Consiliului județean Bihor, directorul executiv al A.P.M. Bihor și primarii localităților implicate în elaborarea programului de gestionare a calității aerului.
Ordinea de zi a întâlnirii este urmǎtoarea:
10.00 – deschiderea ședinței, ec. Călin Mocan, director executiv A.P.M. Bihor
10.15 – prezentarea legislației – ing. Adriana Calapod, șef Serviciu monitoring
10.45 – discutarea Regulamentului de organizare și funcționare a Comisiei tehnice constituite
11.15 – discuții.
Conform Ordinului nr. 351 din 12 martie 2007 privind aprobarea încadrării localităților din cadrul Regiunii 6 în liste, potrivit prevederilor Ordinului ministrului Apelor și Protecției Mediului nr. 745/2002 privind stabilirea aglomerǎrilor și clasificarea aglomerǎrilor și zonelor pentru evaluarea calității aerului în România, localitățile din județul Bihor se încadrează în Lista 2 - zonele unde nivelurile concentrațiilor unuia sau mai multor poluanți sunt între valoarea limitǎ și valoarea limitǎ plus marja de toleranțǎ pentru indicatorul Pulberi în suspensie (PM10) pentru care se elaborează programul de gestionare a calității aerului.
ec. Călin MOCAN, director executiv 
ing. Felicia ENACHE, consilier principal

Trimite email

miercuri, 2 decembrie 2020