Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Un nou an şcolar

De la 1 septembrie

Un nou an şcolar

Marţi, 1 septembrie 2015, a debutat un nou an bisericesc, dar şi un nou an şcolar, pentru cadrele didactice.

Miercuri, am ieşit şi noi pe teren să luăm pulsul unui nou început, ajungând la Liceul Teoretic „Lucian Blaga", la Grădiniţa Nr. 20 şi Şcoala Gimnazială Nr. 16.
La „Lucian Blaga", cadrele didactice respirau uşurate după cele două sesiuni de bacalaureat, iar femeile de serviciu şi-au luat în primire sectoarele rămase a fi finalizate.
Însoţiţi de contabilul-şef (Anton Salla), am făcut o vizită prin şcoală, întru descoperirea noutăţilor şi a cadrelor didactice aflate în activitate. În sala profesorală, lume multă. Dl profesor de istorie Ionel Cacuci tocmai trecuse în catalog nota finală unui fost corigent.
„Am câştigat un nou proiect Erasmus+"
În sălile de clasă am reperat câţiva învăţători. Într-o sală, în cadrul comisiei metodice a învăţătorilor de la clasele a III-a se studiau programele, manualele şi auxiliarele. Dl profesor Traier Şandor ne-a şi furnizat prima ştire „bombă" a noului an şcolar: „Am câştigat un nou proiect Erasmus+, schimb cu profesori şi elevi din Lituania, Letonia, Spania, Bulgaria şi Croaţia pentru 2015-2018", a precizat dl profesor.
Doamna director Delia Dorina Iova a „radiografiat" momentul de început: „Acum începem să ne revenim după cele două sesiuni pline ale examenului de bacalaureat. Suntem în perioada susţinerii corigenţelor, a transferurilor de elevi din ciclul gimnazial şi liceal, respectiv clasele X-XII, mai puţin clasa a IX-a, în etapa de evaluare a cadrelor didactice şi personalului didactic auxiliar, conform procedurii, iar în sălile de clasă continuă igienizarea şi toate pregătirile pentru începerea cursurilor".
Preşcolarii şi-au intrat în mână
La Grădiniţa Nr. 20, structura liceului „Lucian Blaga", am găsit preşcolari la locul de joacă şi de muncă.
„De ieri (marţi, 1 septembrie), avem copii la grădiniţă care şi-au intrat în mână, participând la activităţi şi jocuri liber alese. Cadrele didactice îşi pregătesc sălile şi documentele pentru începerea cursurilor", ne-a spus directorul adjunct, dna prof. Andrada Şulea.
Cu planul de şcolarizare îndeplinit cu succes!
La Şcoala fără nume, dar cu renume (Şcoala Gimnazială Nr. 16), ca să-l cităm pe managerul instituţiei, dl director Mircea Gârba, planul de şcolarizare a fost îndeplinit cu succes. „Avem patru clase pregătitoare, cu 117 elevi, la secţia română şi o clasă de maghiară, cu 25 de copii. Pe toate posturile didactice şi fracţiunile avem profesori calificaţi, şcoala e curată, pregătită pentru începerea cursurilor. În curte, topografii firmei care a câştigat licitaţia fac măsurători pentru asfaltarea curţii", ne-a informat dl director.
Intrând în câteva săli de clasă le-am suprins în activitate pe d-nele prof. Ramona Badea, Corina Gârba, Mariana Hirţe şi Florica Torjoc...
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Un nou an şcolar.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 19 iunie 2019