Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Reţeta succesului lor: „Ambiţie şi multă muncă”!

14 absolvenţi bihoreni de nota 10 la Evaluare

Reţeta succesului lor: „Ambiţie şi multă muncă”!

Inspectorul şcolar general, dl profesor Alin Novac-Iuhas, a înmânat vineri, 11 septembrie 2015, la sala mare de şedinţe a Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, premiul Guvernului (câte 1.000 de lei) celor 14 absolvenţi de clasa a VIII-a care au obţinut la Evaluatea Naţională media 10.

Acelaşi premiu îl puteau lua şi absolvenţii liceeni la examenul de Bacalaureat, dar în Bihor nu a fost să fie, poate la anu'.
În cuvântul de salut şi felicitare, generalul Inspectoratului Şcolar le-a spus premianţilor că, tot gândind la succesul lor excepţional (mai mult decât atât nici că se putea), se pare că a descoperit cheia, secretul sau reţeta succesului lor, care nu este până la urmă una specială, ci la îndemâna tuturor, a oricărui elev: ea este „ambiţie şi multă muncă". Şi în acelaşi spirit şi acelaşi context şi-a încheiat inspectorul şcolar general alocuţiunea cu un citat din Lucian Blaga: „Învăţat e omul care nu termină niciodată de învăţat"!
Iată-i pe cei mai bravi dintre absolvenţii de clasa a VIII-a din Bihor, ediţia 2015: Budurean Diana Ştefana, Cornea Briana, Fabian Khilsten Patrisia, Feflea Mihai, Herdelău Cora, Moisa Oana Miruna, Petriuc Rafaela şi Rusu Raluca Maria (toţi opt de la Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu"), Pop Ileana şi Tămăşiloniu Lea (de la Colegiul Naţional „Iosif Vulcan") Cheran Bianca Paula şi Prada Gabriel (de la Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu"), Gomboş Ioana Teodora (de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Vârciorog) şi Simionaş Andrei Florin (de la Liceul Teoretic „Constantin Şerban" Aleşd). 
Cei 14 bihoreni premiaţi au fost însoţiţi la premiere de părinţi şi profesori, ba chiar şi de directorii şcolilor pe care le reprezintă cu cinste: doamna director Liana Papagiannis şi d-na prof. Liliana Sonia (de la C.N. „Emanuil Gojdu"), doamna director Mihaela Miron-Avram (de la C.N. „Iosif Vulcan"), domnul director Gheorghe Troie (Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu")...
Cinste lor, profesorilor şi părinţilor!
Să mai spunem că acest gest onorant făcut de Guvernul României de a premia elitele absolvenţilor de la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat nu este o premieră, această festivitate cu recompensă de „milioane" este la cea de-a III-a ediţie.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Reţeta succesului lor: „Ambiţie şi multă muncă”!  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 24 iunie 2019