Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Primul sunet de clopoţel la Şcoala Gimnazială Internaţională Agora

De luni, un nou început

Primul sunet de clopoţel la Şcoala Gimnazială Internaţională Agora

Luni, 14 septembrie 2015, ora 10.00, printre zâmbete şi buchete de flori, părinţi, bunici, copii şi cadre didactice, deopotrivă, au participat încărcaţi de emoţie, la deschiderea festivă a anului şcolar 2015-2016.

Aflată la 16 ani de activitate în învăţământ, Fundaţia Agora inaugurează astăzi primul an de ciclu gimnazial. A fost resimţit succesul primei generaţii de elevi absolvenţi din învăţământul primar al şcolii internaţionale, prin numărul mare de elevi înscrişi şi sosiţi din peste 10 ţări, precum: Italia, Spania, SUA, Belgia, Marea Britanie, Austria, Malta, Algeria, Canada, Norvegia. În acest an şcolar Agora orădeană s-a extins având un număr dublu de elevi faţă de anul trecut la grădiniţă, în ciclul primar şi clasele a V-a şi a VI-a.
Particularitatea Şcolii Gimnaziale Internaţionale Agora este studierea curriculumului internaţional, pe lângă cel naţional, studierea aprofundată a limbii engleze, educaţia centrată pe elev, care nu este doar o lozincă ci activitatea zilnică a fiecărui cadru didactic în parte. Profesorii Agora au o pregătire profesională de excepţie, sunt vorbitori de limba engleză şi testaţi pentru a putea preda curriculumul internaţional.
 „Dorim tuturor colaboratorilor noştri precum şi elevilor şcolii noastre MULT SUCCES IN NOUL AN ŞCOLAR, iar cadrelor didactice multă putere de muncă şi rezultate remarcabile în tot procesul instructiv-educativ", consilier educativ, prof. Laura Paşca.
„La Agora fiecare copil este călăuzit cu grijă şi competenţă astfel încât să-şi formeze o personalitate armonioasă, să fie fericit, independent, capabil să reacţioneze creativ şi responsabil la situaţii de viaţă diverse", explică dna conf. univ. dr. Alina Angela Manolescu, manager al şcolii.
Cuvântul domnului rector la început de an şcolar:
„Trăim astăzi împreună emoţia înălţătoare a începutului de an şcolar, deoarece preţuiesc şi iubesc Şcoala Internațională Agora.
Vă mai amintiţi, iubiţi elevi „veterani Agora", de domnul „Deoarece" , pe care l-am adus în mijlocul vostru în luna mai?
Iată ce a scris domnul „Deoarece", alias celebrul academician Solomon Marcus, după ce v-a vizitat: „Întorcându-ne la vârsta şcolii primare şi chiar preşcolare, nu pot lipsi din educație acele elemente care-l însoţesc mereu pe copil: propriul său corp, persoanele care alcătuiesc familia sa, universul tehnologic în care trăieşte, aspectele economice şi financiare care apar la tot pasul. Eram la o grădiniţă din Oradea (Şcoala Internaţională Agora, n.n.) şi îl invit pe un copil să numere degetele de la mână. Le numără şi îmi declară triumfător: cinci. Îi cer să le numere şi pe ale mele, apoi pe ale unui coleg şi descoperă mereu, cu mirare, acelaşi rezultat. Educaţia mirării şi întrebării este esenţială la toate vârstele, dar mai cu seamă la copii. Să-şi menţină şi să-şi dezvolte capacitatea de a se mira şi de a-şi pune întrebări, inclusiv acele întrebări la care, la vârsta lor, nu poate căpăta un răspuns sau poate nu îl va căpăta niciodată".  
Dragi elevi, am văzut atunci că eraţi puşi la curent, de către inimoşii voştri dascăli, cu cele 10 nevoi umane evidențiate de domnul „Deoarece".
Mă bucur că dascălii voştri se străduiesc şi se vor strădui mereu să vă satisfacă aceste nevoi: 1) nevoie de a înţelege şi a te bucura de viață; 2) nevoia de a ne păstra mereu candoarea copilăriei cu aceeaşi prospeţime; 3) nevoia de întrebare şi mirare; 4) nevoia de îndoială şi suspiciune; 5) nevoia de greşeală şi eşec; 6) nevoia de joc; 7) nevoia de identitate; 8) nevoia de omenesc şi omenie; 9) nevoia de cultură; 10) nevoia de transcendenţă.
La Agora fiecare copil este călăuzit cu grijă şi competenţă astfel încât să-şi formeze o personalitate armonioasă, să fie fericit, independent, capabil să reacţioneze creativ şi responsabil la situaţii de viaţă diverse", scrie pe http://www.agoraschool.ro/, şi aceasta nu este o simplă lozincă. Sunt convins că părinţii îşi doresc, ca şi dascălii de la Agora, să satisfacă cât mai bine aceste nevoi ale copiilor.
Dragi elevi, „veterani Agora", vă mai amintiţi de Ioana? Cea care v-a ajutat să înţelegeţi beneficiile şi pericolele navigării pe Internet? Cea care v-a implicat în nişte frumoase acţiuni de voluntariat şi în alte activități?
Ioana este fiica mea şi din 12 august este elevă la liceul ... Struer Statgymnasium din Danemarca, unde urmează, în limba engleză, un program de bacalaureat internaţional timp de doi ani. M-aş fi bucurat mult dacă Ioana ar fi putut urma cursurile Şcolii Internaţionale Agora. Când Ioana era mică, şcoala Agora încă nu exista, iar acum nu are încă un program de bacalaureat internaţional. Dar sunt convins că va avea în viitor şi, cine ştie?, poate atunci Ioana va veni ca profesoară la programul de bacalaureat internaţional de la Agora. Până atunci mi-a promis că în luna octombrie, când are o vacanţă de o săptămână, va veni să vă viziteze şi să vă povestească despre Danemarca şi şcoala de acolo.
M-am adresat până acum mai mult „veteranilor Agora", dar aştept cu nerăbdare să-i cunosc şi pe copiii noi, „boboceii Agora". Până atunci îi felicit pe părinţii voştri că au ales pentru voi Şcoala Internațională Agora, iar vouă vă urez un cald „Bun venit în Agora!".
Vă doresc tuturor (elevi, dascăli şi părinţi) să vă satisfaceţi cele 10 nevoi, să învăţaţi în noul an şcolar cât mai multe lucruri interesante şi utile, să veniţi cu plăcere la şcoală, să fiţi sănătoşi şi fericiţi!"
Prof. univ. dr. Ioan Dziţac,
rector al Universităţii Agora
P.S. Pentru mai multe poze (84 de poze), accesaţi Galeria foto: Primul sunet de clopoţel la Şcoala Gimnazială Internaţională Agora.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 18 august 2019