Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Colegiul Naţional „Iosif Vulcan” - un etalon şi un model instituţional

„Victoria aparţine numai celui care luptă”

Colegiul Naţional „Iosif Vulcan” - un etalon şi un model instituţional

La fiecare început de an şcolar, dascălii îi întâmpină pe elevi nu numai cu sălile (pre)gătite, ci şi cu sufletele deschise şi cu cele mai sincere urări de bine.

În cuvântul de deschidere,  doamna director Mihaela Miron-Avram şi-a amintit cu emoţie de momentul când a păşit în clasa I şi mama i-a spus că va mai avea o mamă, cea a sufletului şi a minţii. Iar acest chip, chipul părintelui spiritual se întipăreşte pentru totdeauna în inima elevilor.
Împreună cu colectivul de cadre didactice şi cu întreg personalul nedidactic şi auxiliar, conducerea Colegiului Naţional „Iosif Vulcan" s-a străduit să dezvolte o şcoală echilibrată, cochetă, cu personalitate, un loc unde toţi să se simtă în familie şi în siguranţă. Această muncă în echipă a dat rezultate pentru că ,,nu zidurile unei şcoli contează, ci spiritul ce domneşte în ea".
D-na director Mihaela Miron-Avram consideră că  şcoala numită Colegiul Naţional ,,Iosif Vulcan" poate fi apreciată drept un etalon şi un model instituţional.
Domnia sa a rugat părinţii să răspundă chemării şcolii, pentru că este o datorie comună a părinţilor şi profesorilor să modeleze din copil un Om şi un caracter.
Ar fi normal ca elevii să trateze şcoala nu ca pe o obligaţie, ci ca pe un drept, să se implice în toate problemele şcolii, să fie utili celor din jur şi responsabili în tot ceea ce fac. La Colegiul Naţional ,,Iosif Vulcan" elevilor li se oferă un mediu prietenos, promovând binele, adevărul, speranţa, munca, încrederea, responsabilitatea, seriozitatea, punctualitatea ,toleranţa, spiritul de echipă şi competitivitatea.
„Nu vă fie frică de necunoscut, aveţi încredere în voi, pentru că victoria aparţine numai celui care luptă. Lucian Blaga a redat atât de frumos transformarea personalităţii: ,,Copilul râde: Înţelepciunea şi iubirea mea e jocul! Tânărul cântă: Jocul şi înţelepciunea mea e iubirea!"
Formula utilă pe care doamna director, ca profesor de matematică, o recomandă este: Dacă A= succesul în viaţă, atunci A=b+c+d, unde b este munca, c - pasiunea, iar d - optimismul.
Conform tradiţiei, elevii claselor I i-au primit pe elevii din clasele pregătitoare cu flori şi cu baloane...clasa preg. A - prof. Tifor Georgeta, clasa preg. B - prof. Panti Rodica, clasa preg. C - prof. Meza Rodica, clasa preg. D - prof. Puie Adriana.
Emoţiile au fost împărţite şi împărtăşite şi de noii gimnazişti din clasa a V-a A - diriginte, prof. Nica Gabriela, clasa a V-a B - diriginte, prof. Krenek Claudia, clasa a V-a C - diriginte, prof. Chelariu Estera, clasa a V-a D - diriginte, prof. Vaida Cristina. Deşi mai mari, şi bobocii dintr-a IX-a au vibrat la unison în prima zi de şcoală: clasa a IX-a A - diriginte, prof. Negruţ Margareta, clasa a IX-a B - diriginte, prof. Szecsanski Eniko, clasa a IX-a C - diriginte, prof. Igaş-Vid Mihai, clasa a IX-a D - diriginte, prof. Crăciun Rodica şi clasa a IX-a E - diriginte, prof. Gabor Răzvan.
Să mai spunem că la festivitatea noastră ne-au onorat cu prezenţa şi cu mesajele lor doamna inspector şcolar Citrea Luminiţa, d-na Tripa Dragoş Valentina - din partea Asociaţiei C.N. ,,Iosif Vulcan", d-nul părinte paroh Ioan Marian - Biserica ,,Buna Vestire" şi agent Tirla Diana -din partea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.
Maria Duma & Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto:Colegiul Naţional „Iosif Vulcan” - un etalon şi un model instituţional.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 20 octombrie 2019