Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu a susţinut o videoconferinţă cu conducerile inspectoratelor şcolare judeţene

Duminică

Ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu a susţinut o videoconferinţă cu conducerile inspectoratelor şcolare judeţene

Ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Mihai Cîmpeanu, a susţinut duminică, 13 septembrie 2015, o videoconferinţă cu inspectorii şcolari generali şi inspectorii generali adjuncţi, dedicată evaluării pregătirilor specifice începutului de an şcolar.

Au fost abordate subiecte punctuale precum normarea personalului din învăţământul preuniversitar, încadrarea personalului didactic calificat pe posturile vacante, stadiul distribuirii manualelor în şcoli şi starea infrastructurii şcolare.
Ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu le-a comunicat celor prezenţi că aplicarea prevederilor ordinului privind introducerea noilor criterii de normare se va amâna până la 1 ianuarie 2016. „Existenţa acestui ordin este o solicitare imperativă a Curţii de Conturi şi are la bază inclusiv dinamica populaţiei şcolare. Având în vedere faptul că, deşi a fost negociat o bună perioadă de timp cu sindicatele, fiind prezentat şi inspectoratelor şcolare, există încă o serie de aspecte incorect percepute la nivelul tuturor judeţelor, aplicarea acestui ordin se va amâna pentru data de 1 ianuarie 2016, tocmai pentru a nu afecta activitatea grădiniţelor, învăţământului special sau al învăţământului profesional", a declarat ministrul Educaţiei.
În privinţa structurii anului şcolar 2015-2016, ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu a precizat că modificările au fost discutate cu sindicatele din învăţământul preuniversitar, fiind agreate şi susţinute şi de Consiliul Naţional al Elevilor (CNE), organizaţie ce reprezintă principalii beneficiari ai sistemului de educaţie. În acest context, stabilirea zilei de 11 ianuarie ca dată de reluare a cursurilor primului semestru (după încheierea vacanţei de iarnă) vizează exclusiv interesul direct al tuturor actorilor din sistem (elevi, profesori, părinţi).
În legătură cu adeverinţele medicale şi certificatele epidemiologice cerute elevilor, ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu a solicitat şefilor de inspectorate şcolare să urmărească aplicarea cu discernământ a metodologiei privind examinarea stării de sănătate a preşcolarilor şi elevilor, respectiv acordarea asistenţei medicale gratuite. Nu facem exces de zel. Cunoaşteţi ordinul de ministru: adeverinţă medicală şi certificat epidemiologic. Nu trimiteţi copiii la analize, inutil. Precizările şi formatul acestor două documente sunt foarte clare", a punctat ministrul Mihai Sorin Cîmpeanu.
Referitor la distribuirea manualelor în şcoli şi la starea unităţilor de învăţământ, ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu a transmis conducerilor ISJ să se implice în rezolvarea fiecărei probleme în parte, astfel încât elevii şi profesorii să-şi poată desfăşura activitatea în condiţii normale. Ministrul le-a recomandat inspectorilor generali să colaboreze cu autorităţile locale ori de câte ori situaţia o impune.
Inspectorii şcolari generali au dat asigurări că nu există probleme deosebite care să afecteze începerea în condiţii bune a noului an şcolar şi că deficienţele existente sau cele care pot apărea pe parcurs vor fi tratate cu maximum de operativitate. (B.P.)

Trimite email

joi, 28 ianuarie 2021