Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Gata balul? Nici vorbă, tocmai începe!

Opinii necenzurate

Gata balul? Nici vorbă, tocmai începe!

S-a tras cortina peste Campionatul european de fotbal, iar concluziile finale încep să curgă.
A fost Spania de neoprit? Italia a dezamăgit? Grecia s-a făcut de râs? România putea mai mult? Franța a fost o deziluzie totală? Ce s-a întâmplat cu Olanda și Portugalia?

Întrebări și iar întrebări...
Războinicii nemți, năvălitorii ,,otomani”, distrugătorii italieni, surprinzătorii greci, luptătorii croați, tehnicii portughezi ori ,,militarii” sovietici?
Deasupra tuturor au strălucit spaniolii, care au întruchipat toate aceste calități.
Ibericii au jucat spectaculos, au mizat totul pe cartea atacului, au distrus jocul rivalilor prin presing și o posesie năucitoare. Nimeni nu a reușit să răpună taurul spaniol!
Dar, să nu exagerăm! Nu numai băieții antrenați de Aragones au impresionat plăcut la Euro, ci și “ienicerii”, cu al lor spirit de sacrificiu și încredere în șansele proprii până în ultimele secunde, germanii, cu obișnuita mașinărie exactă, rușii, în stilul lor caracteristic, ofensiv, portughezii, cu vedetele lor, unitatea croată, dar și ,,portocala mecanică”. 
 Ei, dar uite că s-a terminat și balu’!
Să revenim la oile noastre, la valizele cu bani ale lui Gigi, la certurile dintre Mitică si Lupescu, la dansul a la Shakira al lui Borcea, la plângăciosul Copos și guralivul Iancu, la … huligani și jandarmi.
Să luăm aminte la declarațiile incendiare și războinice de dinainte de meci, la ritmul ,,alert” al partidelor, la simulările care mai de care mai comice, la fragmentările de joc ale arbitrilor, la injuriile deocheate, la tragerile de timp … care tot “bal” se cheamă sau circ fără bani! 
Ioan Valentin OPREA

Trimite email

luni, 3 august 2020