Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Finanţări de până la 10.000 de euro pe licee

„Bani pentru şcoala ta”!

Finanţări de până la 10.000 de euro pe licee

Elevii de liceu pot câştiga finanţări de până la 10.000 de euro pentru şcolile lor, dacă urmează un curs online gratuit de educaţie financiară şi e-commerce, în cadrul competiţiei naţionale „Bani pentru şcoala ta"!

Aflată la a doua ediţie, competiţia se adresează elevilor, absolvenţilor, profesorilor, părinţilor şi oricăror susţinători ai unităţilor de învăţământ, cu vârsta mai mare de 15 ani.
Participanţii îşi pot îmbunătăţi cunoştinţele financiare şi de utilizare a comerţului electronic urmând unul sau ambele cursuri online - BaniIQ şi Banii pe net pe platforma www.banipentruscoalata.ro. Ei trebuie să completeze chestionarul pre-training, să urmeze cu atenţie fiecare modul şi să-şi verifice cunoştinţele printr-un test final. 
Fiecare instituţie de învăţământ este înregistrată automat în competiţie odată cu înscrierea elevilor şi susţinătorilor în training şi acumulează EUROpuncte pentru fiecare participant ce urmează trainingul şi completează testul de verificare a cunoştinţelor.
Liceul cu cel mai mare număr de participanţi care completează cursul va primi un premiu constând într-o sumă egală cu numărul acestora, în limita a 10.000 de euro. Premiul va fi folosit exclusiv pentru modernizarea liceului prin dotarea laboratoarelor, a claselor, achiziţia de echipamente moderne şi resurse educaţionale.
Competiţia „Bani pentru şcoala ta"! este organizată de Junior Achievement România, în cadrul programului de educaţie financiară susţinut de Visa şi băncile membre.  Programul naţional JA de educaţie financiară pentru tinerii peste 15 ani, din care fac parte trainingurile BaniIQ şi Banii pe net, are ca scop îmbunătăţirea cunoştinţelor financiare ale populaţiei şi promovarea unui comportament responsabil, în contextul în care peste 14% din românii cu vârsta cuprinsă între 14 şi 45 de ani sunt analfabeţi financiar, iar 65% au dificultăţi sau nu reuşesc să-şi acopere nevoile financiare zilnice.
Peste 140.000 de elevi au luat parte gratuit în anul şcolar 2014-2015 la cele două programe, folosind o metodologie learning by doing, adaptată la mediul economic din România şi îmbogăţită cu exemple din viaţa reală. Concepte precum venituri, cheltuieli, impozite, economii, credit, debit, ipotecă, Euribor, scadenţă, obligaţiuni şi multe altele au fost explicate pe înţelesul elevilor, cu ajutorul consultanţilor voluntari din mediul bancar care au participat în program. În urma unui sondaj de evaluare, 97% dintre tinerii participanţi au apreciat faptul că sesiunile le-au oferit atât informaţii teoretice, cât şi exemple şi exerciţii practice. De asemenea, 75% dintre cursanţi au declarat, după program, că domeniul financiar le este mult mai accesibil şi mai pe înţelesul lor. 
Raluca Petrescu

Trimite email

duminică, 27 septembrie 2020

Poza zilei

Noi votăm cu Daria!

Astăzi, 27 septembrie 2020, în ziua alegerilor locale, când toți cei mari, adulții, se pregătesc să meargă la vot pentru a-și alege candidații care să-i reprezinte, noi, cei mici, o votăm pe colega și prietena noastră Daria Creț, de la Școala Gimnazială ,,Dacia", și o felicităm!
De ce?
Pentru media generală 10 pe care a obținut-o la examenul național din vară, la Evaluarea Națională!
Ne-am mândrit cu ea, când am văzut-o între cei 19 absolvenți de 10 ai Bihorului (cinci la Bacalaureat și 14 la Evaluarea Națională)!
Colegii, prietenii și doamna învățătoare