Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Savoarea vieţii”, alături de parteneri din Olanda, Germania, Cehia, Norvegia, Danemarca şi Finlanda

Cea de-a treia întâlnire din cadrul proiectului

„Savoarea vieţii”, alături de parteneri din Olanda, Germania, Cehia, Norvegia, Danemarca şi Finlanda

În luna iunie, când directorul Colegiului Tehnic „Mihai Viteazul", dl prof. dr. Ruben Filimon, managerul de proiect, ne-a vorbit despre un nou proiect Erasmus + nu am putut intui amploarea acestui proiect.

Ieri (luni, 28 septembrie 2015), la Hotel Continental Forum din Oradea, a avut loc prima întâlnire şi unica din România a partenerilor din cadrul proiectului „Savoarea vieţii", parteneri din România (C.T. „Mihai Viteazul" Oradea, în calitate de coordonator naţional), Olanda, Germania, Republica Cehă, Norvegia, Danemarca şi Finlanda.
„În cadrul acestui proiect, după cum ne spunea atunci domnul director, se vor încuraja parteneriate între micii producători agricoli locali şi administratorii cantinelor şcolare pentru a promova produse ecologice în alimentaţia sănătoasă a elevilor".
„Deci, ideea este de a face această conexiune între micii producători agricoli şi administratorii de cantine, parteneriate în care vor fi implicaţi şi elevii de la profilurile de alimentaţie publică şi turism, după cum avea să precizeze Delia Mela, coordonatorul de proiect. Scopul este de a gusta viaţa prin mâncăruri şi locuri noi, de a vizita şi a experimenta diferite feluri de mâncare şi de a lua ceea ce este mai bun".
La Continental Forum a avut loc iniţierea într-un curs care va fi dezvoltat în primăvară, pentru că proiectul se desfăşoară pe durata a doi ani. A început anul trecut şi se va încheia în vara anului viitor. Primele două întâlniri s-au desfăşurat la Berlin (în Germania) şi la Praga (în R. Cehă). Alături de managerul şi coordonatorul de proiect, la reuniune a participat şi Ramona Hontilă, membru în echipa de proiect, precum şi reprezentantul partenerului local, lector universitar dr. Ana Maria Supuran, din partea Universităţii din Oradea.
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze (56 de poze), accesaţi Galeria foto: „Savoarea vieţii”, alături de parteneri din Olanda, Germania, Cehia, Norvegia, Danemarca şi Finlanda.  

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminică, 12 iulie 2020