Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Cel de-al doilea târg de joburi

Luni,

Cel de-al doilea târg de joburi

Fundaţia Agora din Oradea, beneficiarul proiectului: „Promovarea ocupării durabile în două regiuni din România prin servicii integrate", Contract POSDRU nr.125/5.1/S/125438, în colaborare cu Centrul de informare europeană EUROPE DIRECT Agora Oradea, a organizat în data de 28 septembrie 2015, începând cu ora 17 cel de-al doilea târg de joburi din cadrul proiectului, în conformitate cu cererea de finanţare a acestuia.

Evenimentul s-a desfăşurat în incinta Fundaţiei Agora din Piaţa Tineretului Nr. 8, iar la acest eveniment şi-au anuntat participarea peste 15 agenţi economici; organizatorii au invitat la târg întreg grupul tintă al proiectului pentru noi oportunităţi de angajare în diverse domenii de activitate.
Agenţii economici prezenţi au mărturisit că sunt foarte mari cerinţele din partea participanţilor la târguri de joburi cu burse organizate de diverse entităţi, mai ales în ceea ce priveşte partea financiară - oamenii vor un salariu mare şi uită de experienţă sau ce salarii are piaţa la acest moment, a spus un reprezentant al unei firme de consultanţă.
Participanţii din grupul ţintă al proiectului au lăsat CV-uri şi au putut vedea ce locuri de muncă oferă entităţile prezente. Au fost oferite locuri de muncă în marketing, secretariat şi IT; Fundaţia Agora a fost prezentă cu două locuri de muncă (responsabil curăţenie şi secretar tipografie).
Printre agenţii economici prezenţi s-au numărat: Camera de Comerţ şi Industrie Bihor, SC SARI&BOCHIS CONSULTING SRL, SC REAL EXPERT ADVERTISING SRL etc.
Reprezentanţii Fundaţiei Agora au precizat faptul că deşi proiectul se încheie în curând, intenţionează ca în luna noiembrie să organizeze cel de-al treilea târg de joburi, cu cât mai mulţi participanţi de ambele părţi.
Asistent manager,
conf. univ. dr. Gabriela Bologa
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: Cel de-al doilea târg de joburi.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 17 septembrie 2021