Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

De Ziua Internaţională a Educaţiei, la Ştei, „Copacul recunoştinţei”

„Omul nu poate deveni om decât dacă este educat”, considera J.A. Comenius, în „Didactica magna”

De Ziua Internaţională a Educaţiei, la Ştei, „Copacul recunoştinţei”

La Şcoala Gimnazială ,,Miron Pompilui" Ştei, în sala C.D.I., s-a desfăşurat luni, 5 octombrie 2015, a V-a ediţie a activităţii cultural -artistice „Copacul recunoştinţei".

Programul a fost dedicat învătătorilor şi profesorilor, tuturor celor care îşi aduc contribuţia la buna desfăşurare a procesului instructiv- educativ din şcoala noastră.
Prezentatoarele activităţii, Mălina Petriş şi Rebeca Popa, eleve în clasa a VII-a C, au punctat fiecare moment care s-a derulat.
În deschidere, d-na director, prof. Georgeta Muşet, a transmis dascălilor şcolii cele mai alese gânduri, a mulţumit pentru profesionalismul şi dăruirea de care dau dovadă, înnobilând profesia de dascăl.
Programul a continuat cu un cântec sugestiv, „Dăscăliţa", interpretat de eleva Marcela Merce, din clasa a VIII-a C. Răzvan Fericean şi un grup de elevi din clasa a VII-a B au interpretat sceneta umoristică „Doi vulpoi". Buna dispoziţie instalată a fost amplificată de „Vizita" lui Caragiale, maestrul fiind interpretat de profesorul Romulus Fâşie. Andru Miruna, din a IV-a D, a recitat „Învăţătoarei mele", iar Sara Maria Bidiga, din clasa a II-a B, a interpretat „La oglindă", acompaniată de prof. Gheorghe Drăgan. „În paşi de dans" a fost următorul moment pregătit de elevii clasei a III-a A, îndrumaţi de prof. Romulus Făşie. Ne-am delectat apoi cu „Semnele de punctuaţie", o scenetă umoristică interpretată de actori ai clasei a V-a A, coordonaţi de prof. Cristian Bunta. La final, dar nu în cele din urmă, elevele: Elena Şerban, Carina Anton, Vanessa Guler, Marcela Merce şi Tirla Andreea ne-au încântat cu nestemate ale folclorului de pe Valea Crişului. Prin cântecul „La mulţi ani", toate resorturile au vibrat la unison, electrizând adunarea, mesajul fiind adresat tuturor celor care şlefuiesc şi înnobilează minţi şi suflete.
Bibliotecar, inst. Ileana Tomescu
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: De Ziua Internaţională a Educaţiei, la Ştei, „Copacul recunoştinţei”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 25 august 2019