Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Caravana „Priviți spre viitor! Protejați-vă ochii!”

Astăzi și mâine (8-9 iulie), la Oradea,

Caravana „Priviți spre viitor! Protejați-vă ochii!”

Pe bulevardul Republicii din Oradea (între Policlinica municipală și Clinica de Oftalmologie a Spitalului județean), în intervalul orar 09.00 – 18.00, medici specialiști vor acorda consultații gratuite tuturor persoanelor ce vor vizita caravana și care prezintă factori de risc ai Degenerescentei Maculare Legate de Vârstă (DMLV).

 Campania de prevenire a pierderii vederii, initiată de Bausch & Lomb, una dintre cele mai respectabile branduri de îngrijire a ochilor în lume, a pornit din orașul de pe Bega, în 18 iunie și a poposit câte două zile în Târgu Jiu, București, Sibiu, Brașov, Bacău și Baia Mare. Scopul campaniei este de a informa populația asupra necesității efectuării unui control oftalmologic anual, pentru a depista din timp simptomele acestei afecțiuni care duce la orbire.
 30% dintre persoanele consultate în cadrul Caravanei de prevenire a pierderii vederii sunt în pericol de pierdere a vederii! Un regim alimentar și de viață cât mai sănătos, asociat cu administrarea de suplimente nutritive, pot preveni apariția Degenerescentei Maculare Legate de Vârstă, o afecțiune oftalmologică foarte răspândită, aproape necunoscută publicului larg. Degenerescenta maculară este cea mai frecventă cauză de orbire în rândul populației de peste 65 de ani din țările industrializate. Orice persoana de peste 50 de ani poate fi afectată de această boală.
 Rezultatele campaniei la nivel național, se vor constitui într-un studiu care va fi prezentat la Intâlnirea anuală a medicilor oftalmologi de la Sinaia (octombrie 2008). Studiul își propune să sensibilizeze Ministerul Sănătății și Casa Națională de Asigurări de Sănătate în vederea realizării unui screening național privind incidența DMLV în România.
Mihaela GHINESCU

Trimite email

vineri, 18 septembrie 2020

Poza zilei

Câștigă o tabletă Smart!

La împlinirea a 20 de ani de activitate,
Universitatea Agora din Oradea organizează un concurs pentru elevii claselor a XII-a
Dacă ești elev în clasa a XII-a și dorești să câștigi o tabletă Smart, urmează cei trei pași:
1. Cere o recomandare dirigintelui tău.
2. Redactează un eseu-prezentare cu titlul ,,Dăruiește învățătură"!
3. Scanează sau fotografiază recomandarea și eseul și trimite-le pe adresa de email: agora20@univagora.ro.
Fii conectat! Fii învățat!
Și tu ai dreptul la educație!