Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

„Creşterea competitivităţii economice prin calificarea angajaţilor din Turism – COMTUR”

Marţi, conferinţa de închidere a proiectului

„Creşterea competitivităţii economice prin calificarea angajaţilor din Turism – COMTUR”

Fundaţia Agora Oradea, în calitate de beneficiar împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie Bihor şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Dâmboviţa în calitate de parteneri în proiectul „Creşterea competitivităţii economice prin calificarea angajaţilor din Turism - COMTUR", Contract nr. POSDRU/164/2.3/S/ 142133, proiect demarat în data de 17.04. 2014, au organizat în data de 13 octombrie 2015 conferinţa de închidere a proiectului.

Conferinţa s-a organizat la sediul Fundaţiei Agora din Piaţa Tineretului, Nr. 8, Oradea.
Succesul conferinţei şi implicit al proiectului a fost evidenţiat şi prin numărul mare de participanţi la acest eveniment, peste 170 de persoane, dintre aceştia 80% fiind beneficiari ai rezultatelor proiectului, iar restul de participanţi au fost persoane interesate de cursurile de calificare în domeniul turismului şi care susţin realizarea de astfel de proiecte pe viitor.
În deschiderea conferinţei managerul de proiect, doamna conf. univ. dr. Gabriela Bologa, a prezentat prezidiul din care au făcut parte: reprezentantul legal al Fundaţiei Agora şi formator în cadrul proiectului, domnul prof. univ. dr. ing. Manolescu Mişu Jan, doamna profesor univ. dr. Adriana Manolescu, expert formator, domnul Constantin Badea - director general al CCIBH şi coordonatorul partenerului 1 CCIBH din cadrul proiectului, doamna director economic al CCIBH Mina Giurea, formator în cadrul proiectului, domnul lector univ. dr. Casian Butaci - expert comunicare şi doamna Agape Maria - asistent manager.
Fiecare membru prezent în prezidiul conferinţei a luat cuvântul şi a prezentat pe scurt implicarea în  proiect în vederea atingerii rezultatelor, au menţionat că succesul proiectului a fost dat de către o echipă determinată şi de profesionalismul acesteia. Astfel că domnul Manolescu Mişu Jan a mulţumit managerului de proiect şi partenerilor din cadrul proiectului pentru implicare şi a precizat că Fundaţia Agora este interesată să dezvolte astfel de proiecte care să aducă beneficii comunităţii.
Directorul general al CCIBH, precum şi directorul economic al CCIBH au precizat că acest proiect a implicat o muncă susţinută de întreaga echipă a proiectului şi totodată au precizat că parteneriatul a fost unul gândit bine pentru ambele părţi şi care a adus beneficii, în primul rând grupului ţintă din proiect şi în acelaşi timp experienţă tuturor partenerilor implicaţi. Domnul Badea Constantin a prezentat şi salutul din partea partenerilor, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Dâmboviţa.
Doamna profesor Manolescu Adriana a adresat un cuvânt de salut invitaţilor şi a dorit să precizeze că persoanele din grupul ţintă al proiectului, prin calificările obţinute, pot aduce un plus de valoare pentru turismul din regiune.
Expertul în comunicare şi asistentul manager au prezentat pe scurt rezultatele proiectului şi astfel s-a putut observa că pe durata a 18 luni de implementare s-au derulat activităţi care au vizat în primul rând consilierea profesională şi formarea angajaţilor din domeniul turismului, iar prin aceste activităţi desfăşurate eficient de către toţi partenerii din proiect, indicatorii prevăzuţi în proiect au fost atinşi, iar unii chiar depăşiţi.
Managerul de proiect a precizat la finalul conferinţei că fiecare persoană  a contribuit la succesul proiectului, totodată a ţinut să specifice că implementarea proiectului a vizat o muncă continuă şi susţinută de către toţi partenerii şi indiferent de contextul economic sau financiar din timpul implementării echipa şi-a îndeplinit toate sarcinile şi proiectul poate fi considerat un proiect de succes, succes ce se poate constata în ceea ce reprezintă beneficii pentru grupul ţintă - calificare, subvenţii, premii şi nu în ultimul rând încredere că dezvoltarea şi creşterea în orice domeniu de activitate ţine de noi, oamenii.
Conf. univ. dr. Bologa Gabriela,
manager de proiect
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: „Creşterea competitivităţii economice prin calificarea angajaţilor din Turism – COMTUR”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 3 august 2020