Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

„Creşterea competitivităţii economice prin calificarea angajaţilor din Turism – COMTUR”

Marţi, conferinţa de închidere a proiectului

„Creşterea competitivităţii economice prin calificarea angajaţilor din Turism – COMTUR”

Fundaţia Agora Oradea, în calitate de beneficiar împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie Bihor şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Dâmboviţa în calitate de parteneri în proiectul „Creşterea competitivităţii economice prin calificarea angajaţilor din Turism - COMTUR", Contract nr. POSDRU/164/2.3/S/ 142133, proiect demarat în data de 17.04. 2014, au organizat în data de 13 octombrie 2015 conferinţa de închidere a proiectului.

Conferinţa s-a organizat la sediul Fundaţiei Agora din Piaţa Tineretului, Nr. 8, Oradea.
Succesul conferinţei şi implicit al proiectului a fost evidenţiat şi prin numărul mare de participanţi la acest eveniment, peste 170 de persoane, dintre aceştia 80% fiind beneficiari ai rezultatelor proiectului, iar restul de participanţi au fost persoane interesate de cursurile de calificare în domeniul turismului şi care susţin realizarea de astfel de proiecte pe viitor.
În deschiderea conferinţei managerul de proiect, doamna conf. univ. dr. Gabriela Bologa, a prezentat prezidiul din care au făcut parte: reprezentantul legal al Fundaţiei Agora şi formator în cadrul proiectului, domnul prof. univ. dr. ing. Manolescu Mişu Jan, doamna profesor univ. dr. Adriana Manolescu, expert formator, domnul Constantin Badea - director general al CCIBH şi coordonatorul partenerului 1 CCIBH din cadrul proiectului, doamna director economic al CCIBH Mina Giurea, formator în cadrul proiectului, domnul lector univ. dr. Casian Butaci - expert comunicare şi doamna Agape Maria - asistent manager.
Fiecare membru prezent în prezidiul conferinţei a luat cuvântul şi a prezentat pe scurt implicarea în  proiect în vederea atingerii rezultatelor, au menţionat că succesul proiectului a fost dat de către o echipă determinată şi de profesionalismul acesteia. Astfel că domnul Manolescu Mişu Jan a mulţumit managerului de proiect şi partenerilor din cadrul proiectului pentru implicare şi a precizat că Fundaţia Agora este interesată să dezvolte astfel de proiecte care să aducă beneficii comunităţii.
Directorul general al CCIBH, precum şi directorul economic al CCIBH au precizat că acest proiect a implicat o muncă susţinută de întreaga echipă a proiectului şi totodată au precizat că parteneriatul a fost unul gândit bine pentru ambele părţi şi care a adus beneficii, în primul rând grupului ţintă din proiect şi în acelaşi timp experienţă tuturor partenerilor implicaţi. Domnul Badea Constantin a prezentat şi salutul din partea partenerilor, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Dâmboviţa.
Doamna profesor Manolescu Adriana a adresat un cuvânt de salut invitaţilor şi a dorit să precizeze că persoanele din grupul ţintă al proiectului, prin calificările obţinute, pot aduce un plus de valoare pentru turismul din regiune.
Expertul în comunicare şi asistentul manager au prezentat pe scurt rezultatele proiectului şi astfel s-a putut observa că pe durata a 18 luni de implementare s-au derulat activităţi care au vizat în primul rând consilierea profesională şi formarea angajaţilor din domeniul turismului, iar prin aceste activităţi desfăşurate eficient de către toţi partenerii din proiect, indicatorii prevăzuţi în proiect au fost atinşi, iar unii chiar depăşiţi.
Managerul de proiect a precizat la finalul conferinţei că fiecare persoană  a contribuit la succesul proiectului, totodată a ţinut să specifice că implementarea proiectului a vizat o muncă continuă şi susţinută de către toţi partenerii şi indiferent de contextul economic sau financiar din timpul implementării echipa şi-a îndeplinit toate sarcinile şi proiectul poate fi considerat un proiect de succes, succes ce se poate constata în ceea ce reprezintă beneficii pentru grupul ţintă - calificare, subvenţii, premii şi nu în ultimul rând încredere că dezvoltarea şi creşterea în orice domeniu de activitate ţine de noi, oamenii.
Conf. univ. dr. Bologa Gabriela,
manager de proiect
P.S. Pentru mai multe poze, accesaţi Galeria foto: „Creşterea competitivităţii economice prin calificarea angajaţilor din Turism – COMTUR”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 23 septembrie 2021