Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Gojdista Ioana Moga – medalie de argint la chimie

Zece medalii la Olimpiada internațională pluridisciplinară Tuymaada

Gojdista Ioana Moga – medalie de argint la chimie

Lotul olimpic al României, participant la Olimpiada internațională pluridisciplinară Tuymaada, a obținut 10 medalii (două de aur, patru de argint și patru de bronz) la toate cele patru probe din structura competiției (chimie, informatică, matematică și fizică).

Competiția s-a desfășurat în perioada 28 iunie - 5 iulie, în Irkutsk (Yakuția/Siberia Orientală). Pe discipline, rezultatele sunt următoarele:
1. Matematică (trei medalii): Marius Tiba (clasa a IX-a / Liceul Internațional de Informatică din București - medalie de aur), respectiv Horia Ștefan Mania (clasa a X-a/ Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu" din București) și Andra Ioana Constantinescu (clasa a X-a/Colegiul Național „C. Negruzzi" din Iași) - medalii de argint.
2. Informatică (o medalie de aur): Victor Cristian Ionescu (clasa a IX-a/ Colegiul Național „I. L. Caragiale" din Ploiești).
3. Chimie (trei medalii): Ioana Moga (Colegiul Național „Emanuil Gojdu" din Oradea) și Octav Căldăraru (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu" din București), ambii medalii de argint, respectiv Petre Buciu (Colegiul Național de Informatică „Tudor Vianu" din București) - o medalie de bronz. Cei trei elevi sunt absolvenți ai clasei a X-a.
4. Fizică (trei medalii de bronz): Ioan Bogdan Magdău (clasa a XI-a/ Colegiul Național „Gheorghe Șincai" din Baia Mare), Marius Constantin (clasa a X-a/Liceul Internațional de Informatică din București) și Szerzo Peter (clasa a XI-a/ Liceul Teoretic „Szekely Miko" din Sfântu Gheorghe).
Din echipa României au mai făcut parte Iulian Crețu (clasa a X-a/Colegiul Național „Ștefan cel Mare" din Suceava) și Hevele Istvan (clasa a X-a/Liceul Teoretic „Orban Balazs" din Cristuru Secuiesc), care au concurat la informatică. La această ediție au participat 22 echipe (152 concurenți) din Federația Rusă, Yakuția și China. Elevii români au reveni în țară marți, 8 iulie. (Biroul de presă)

Trimite email

luni, 3 august 2020