Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Conferinţa Semnele nonverbale ale comportamentului disimulant şi depistarea lor rapidă

Începând din luna decembrie, pentru prima oară la Oradea,

Conferinţa Semnele nonverbale ale comportamentului disimulant şi depistarea lor rapidă

Conferinţa va fi structurată pe două module: Învaţă să vezi ce gândesc alţii; Importanţa comunicării nonverbale în descoperirea, prevenirea şi investigarea infracţiunilor.

Deschiderea ciclului de conferinţe va avea loc joi, 10 decembrie 2015, ora 10,00, la Inspectoratul de Poliție al Județului Bihor.
Prezentarea lectorilor conferinţei
Lector: ELENA-ANA IANCU (născută NECHITA)
Este doctor în drept, profesor abilitat, conducător de doctorat în domeniul drept, membru al Şcolii Doctorale de Drept din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza", Bucureşti; profesor titular la Universitatea Agora din Oradea; profesor asociat la Universitatea de Vest din Timişoara; director al Centrului Euroregional de Prevenire şi Combatere a Criminalităţii Transfrontaliere, Oradea; profesor titular de modul Jean Monnet, formator, autor/coautor la 9 cărţi, 38 de articole în reviste cu flux internaţional, 48 de articole/studii în volume ale conferinţelor, coordonator ştiinţific la 3 volume, autor la o carte de poezii, director/membru în 18 granturi/proiecte, fondator a 3 reviste. Direcţii de cercetare: criminalistică, drept penal, libera circulaţie a persoanelor în spaţiul UE.
Lector: MIRCEA N. STOIAN
Actor, ziarist, formator, consultant în comunicare nonverbală
Absolvent al IATC 1981.  Prezenţă notabilă în presa scrisă şi televiziune. Ca actor a  lucrat cu regizori de prestigiu: Francis Ford Coppolla, Sergiu Nicolaescu, Andrei Blaier. Fost director de comunicare al cotidianului ZIUA, 35 de ani în film şi 23 de ani de experienţă în presa scrisă şi televiziune. Peste 3.000 de ore de prezenţe în direct la zeci de emisiuni de televiziune. Fost consilier senatorial pe probleme de comunicare; specializat în comunicare nonverbală.
Prezentare module
Prin modulul intitulat IMPORTANŢA COMUNICĂRII NONVERBALE ÎN DESCOPERIREA, PREVENIREA ȘI INVESTIGAREA INFRACŢIUNILOR, lectorul Elena-Ana IANCU îşi propune: să contribuie la dezvoltarea personală a cursanţilor prin oferirea noţiunilor specifice comportamentului nonverbal folosit în activităţile desfăşurate de participanţii în procesul penal în funcţie de planul situaţional; să sublinieze importanţa cunoaşterii, exersării, folosirii şi stăpânirii mecanismelor care pot duce la codificarea/decodificarea semnelor nonverbale în procesul de identificare criminalistică, precum şi în relaţionarea desfăşurată de membrii unei echipe de investigare; să evidenţieze efectele pozitive sau negative care pot fi cauzate de rutină, specificul unei profesii juridice, de alţi factori obiectivi sau subiectivi în timpul desfăşurării activităţilor tactice specifice investigării infracţiunilor; să iniţieze discuţii din care să reiasă importanţa şi raportul dintre comunicarea scrisă - comunicarea verbală - comunicarea nonverbală în metodologia investigării infracţiunilor, validarea sau invalidarea declaraţiilor, influenţarea convingerii intime.
Modulul INVAŢĂ SĂ VEZI CE GÂNDESC ALŢII este o modalitate eficientă de a avea la îndemână mijloacele necesare depistării rapide a comportamentului disimulant. Modulul este atât un instrument de cunoaştere personală a celor cu care se intră în contact direct, cât şi o armă redutabilă în mâna celui care învaţă să stăpânească elementele comunicării nonverbale. Prin acest modul se oferă posibilitatea unei interpretări corecte a semnelor şi microsemnalelor oferite involuntar de interlocutor.
Este un program flexibil şi explicit, cu aplicabilitate imediată, conceput special pentru o cât mai mare şi mai rapidă asimilare a elementelor constitutive ale limbajului nonverbal şi paraverbal. Modulul se axează pe depistarea şi anihilarea efectelor minciunii, şi depistarea intenţiilor reale ale partenerului de discuţii.
Avantaje
Face posibilă depistarea minciunii; Ajută la o mai bună înţelegere a intenţiilor ascunse; Oferă soluţiile necesare pentru contracararea efectelor minciunii şi manipulării; Stabileşte premisele necesare pentru luarea unei decizii corecte.
Durata 240 de minute, cu o pauză de 20 de minute
Data, ora şi locul defăşurării
Evenimentul se va desfășura joi, 10 decembrie 2015, ora 10.00, la Inspectoratul de Poliție al Județului Bihor, iar vineri, 11 decembrie, ora 15,00, în Sala Traian Moșoiu a Primăriei Municipiului Oradea; organizatori și gazde: Primăria Municipiului Oradea, Inspectoratul de Poliție al Județului Bihor și Poliția Locală, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Bihor și Centrul Euroregional de Prevenire și Combatere a Criminalității Transfrontaliere.
Taxă de participare 100 lei/persoană, TVA inclus.
Se asigură suportul de curs în format electronic, cafea, răcoritoare, apă, gustări.
Înscrieri la telefon 0745/301.039.

Trimite email

luni, 20 august 2018