Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziua Internaţională a Bibliotecii Şcolare

Joi, la C.N. ,,Mihai Eminescu”, a fost marcată

Ziua Internaţională a Bibliotecii Şcolare

Casa Corpului Didactic a Judeţului Bihor a organizat joi, 22 octombrie 2015, la sala festivă a Colegiului Naţional ,,Mihai Eminescu" o întâlnire cu bibliotecarii școlari din Oradea și județ, cu ocazia Zilei Internaţionale a Bibliotecii Şcolare.

În deschiderea evenimentului, directorul colegiului, doamna profesor dr. Cristina Marian, în calitate de gazdă, a avut o intervenție pertinentă, subliniind câștigul deschiderii în școală a Centrului de Documentare și Informare, care a dus la creșterea receptivității și interesului elevilor pentru carte și lectură, elevii demonstrând că acel trend  sau modă că materialul scris, în esență cartea, s-a demodat este fals și nu mai este pe val în cetatea eminescienilor orădeni (,,Ce e val ca valul trece"). Din contră, ,,elevii noștri au înțeles cât de important este cuvântul scris, au înțeles cât de utilă este cartea, și nu în al doisprezecelea ceas, ci în primul ceas", a subliniat doamna director.
În prima parte a manifestărilor, doamna profesor Mariana Trofin, bibliotecar al C.C.D., inițiatorul organizatorul și moderatorul evenimentului, a vorbit despre semnificația și importanța Zilei Internaţionale a Bibliotecii Şcolare (zi proclamată în 1999), prezentând obiectivele zilei și sarcinile bibliotecii școlare, între care: evidențierea rolului activităților desfășurate de biblioteca școlară în educație, societate și cultură; colaborarea dintre bibliotecile școlare în implementarea unor proiecte naționale și internaționale; realizarea unui schimb de experiență în derularea diferitelor activități ale bibliotecii școlare; dezvoltarea responsabilității la elevi vizavi de carte și lectură; sprijinirea personalului didactic în ridicarea calității procesului de învățământ; dezvoltarea la elevi a gustului pentru lectură etc.
Ca un elogiu adus bibliotecii ca instituție, mijloc și instrument de cunoaștere la îndemâna elevilor, dar nu numai, doamna Mariana Trofin a făcut cunoscute gânduri ale unor personalități care văd biblioteca: drept un adevărat paradis, o punte de întâlnire a minților sau o fereastră către viață... În continuare, doamna prof. Ruxandra Ștefănuț (de la Școala Gimnazială ,,Ioan Slavici") a prezentat proiectul educativ ,,Lumea magică a lecturii", subliniind importanța lecturii în viața omului. În partea a doua a reuniunii a avut loc întâlnirea metodică a bibliotecarilor școlari și vernisajul expoziției de carte „Poeţi bihoreni, de ieri şi de azi".
Ovidiu Dan
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ziua Internaţională a Bibliotecii Şcolare.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 9 aprilie 2020