Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Brainstorming: Strategia de dezvoltare a României pentru perioada 2016-2035

Luni, la Universitatea Agora, se lasă cu o furtună de idei

Brainstorming: Strategia de dezvoltare a României pentru perioada 2016-2035

Academia Română organizează luni (2 noiembrie 2015, de la ora 11.00), în Aula Verde a Universității Agora din Oradea o masă rotundă, în cadrul proiectului 10 - România, Societate a cunoașterii și a valorii adăugate la ceea ce are.

La această masă rotundă se vor pune în dezbatere teme precum: Corpul de acte normative ale UE - România. Respectarea legalității și Piața unică digitală.
În principal, dezbaterea vizează Strategia de dezvoltare a României pentru perioada, 2016-2035 (etapa a III-a a proiectului, coordonat de academicianul Florin Gheorghe Filip). Coordonatorul de proiect va prezenta contextul general al proiectului, iar doamna prof. univ. dr. Elena-Ana Iancu - coordonator GL4, va prezenta jaloanele propuse în moderarea subtemei: Corpul de acte normative al UE - România. Respectarea legalităţii; despre stadiul proiectului și etapele de lucru va vorbi dr. ing. Viorel Gaftea - membru GL6,7,8, expert în proiect, Biblioteca Academiei Române.
http://www.acad.ro/strategiaAR/strategiaAR.htm
Participanții la masa rotundă
Academician Florin Gheorghe Filip, director al Bibliotecii Academiei Române; prof. univ. dr. Ioan Dzițac, rector al Universităţii Agora din Oradea; prof. univ. dr. Elena-Ana Iancu - coordonator GL4, decan al Facultăţii de Ştiinţe Juridice și Administrative, Universitatea Agora; prof. univ. dr. Adrian Hatos, Universitatea din Oradea; dr. ing. Viorel Gaftea - membru GL6,7,8, expert în proiect, Biblioteca Academiei Române; conf. univ. dr. Ioan Buciu, Universitatea din Oradea; lect. univ. dr. Dominic Bucerzan, Universitatea ,,Aurel Vlaicu" din Arad; lect. univ. dr. Mihai Maci, Universitatea din Oradea; dr. Monica-Andreea Vasiliu, expert în proiect, Biblioteca Academiei Române; Anca Haită - membru GL8, contabil-şef Biblioteca Academiei Române; judecător, drd. Constantin Manoliu, Tribunalul Bihor,
Vlad E. Şerban, Primăria Municipiului Oradea.
Invitați: cercetători din domeniul proiectului.

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021