Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Proiectul ,,Ziua Armatei Române în școli”

Joi, la Colegiul Național ,,Mihai Eminscu”

Proiectul ,,Ziua Armatei Române în școli”

Joi, 22 octombrie 2015, elevii eminescieni au avut parte de o întâlnire specială, cu purtători ai uniformei militare, cadre active și în retragere, dar și studenți ai unor instituții ale M.A.N.

În derularea proiectului ,,Ziua Armatei Române în școli", reprezentanți ai Biroului informare-recrutare din cadrul Centrului Militar Județean Bihor s-au întâlnit cu liceenii eminescieni cărora le-au prezentat oferta educațională a Ministerului Apărării Naționale, iar studenți ai  instituțiilor militare le-au atras privirile și atenția asupra frumoasei uniforme pe care o poartă, dar și spre cariera militară. Și fiindcă se apropia Ziua Armatei, popularul general Vasile Creț le-a vorbit despre însemnătatea zilei de 25 Octombrie în istoria poporului român și despre rolul pe care l-a avut armata română în derularea celui de-al Doilea Război Mondial.
Eminescienii au pus mâinile pe arme!
După activitatea din sala festivă a colegiului, liceenii, dar și alți elevi, de toate vârstele, s-au deplasat în curtea liceului, unde au făcut cunoștință cu diferite arme și aparate din dotarea armatei, pe care le-au și mânuit și cu care s-au pozat. (C.M.)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto:

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 12 august 2020