Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Festivalul cultural internaţional ,,Bogăţiile toamnei”, ediţia a VII-a

Joi, la CSEI Nr. 1 Oradea

Festivalul cultural internaţional ,,Bogăţiile toamnei”, ediţia a VII-a

O adiere caldă de toamnă a adunat copii și elevii din învățământul special și special integrat din județele: Bihor, Timiș, Caraș Severin, Bistrița Năsăud, Satu Mare, Sălaj, Cluj și Vrancea, din Bulgaria și Spania, în jurul Zânei Toamna care i-a așteptat joi, 29 octombrie 2015, la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 1, Oradea unde s-a desfăşurat cea de-a VII-a ediţie a Festivalului cultural internaţional ,,Bogăţiile toamnei".

Festivalul, inclus în Calendarul Activităților Educative Regionale și Interjudețene al M.E.C.T.S. nr.31504/03.03.2015 la pagina 10, poziția 231, a avut un dublu scop: o mai bună socializare a copiilor cu deficienţe şi valorificarea unor aptitudini ale acestora.
Foarte des, la astfel de activităţi, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Nr. 1, Oradea are drept parteneri: Facultatea de Ştiinţe Socio-Umane - Departamentul de Ştiinţe ale Educaţiei, Asociaţia CES - Colaborăm, Educăm, Sprijinim, Biblioteca Judeţeană ,,Gheorghe Şincai" și Palatul Copiilor şi Elevilor Oradea, instituţii care îi sprijină permanent pe aceşti copii.     
Festivalul a fost structurat pe trei secţiuni: secţiunea Teatru-carnaval, secţiunea Workshop şi secţiunea Artă şi meşteşuguri, care s-au desfăşurat în trei săli diferite.
Ca în fiecare an, sala festivă a şcolii, a fost gazda primitoare a zecilor de copii veniţi de la mai multe şcoli, iar tema din acest an a festivalului a fost ,,Zâna toamnei".
Încă de la intrare, invitaţii au fost plăcut impresionaţi de explozia de culori ce răzbătea din desenele şi lucrările trimise la concurs.
Emoţiile micuţilor, însoţiţi de cadre didactice coordonatoare, au dispărut ca prin farmec atunci când aceştia s-au urcat pe scena împodobită cu un superb decor autumnal, dând astfel, frâu liber bucuriei de a participa şi de a arăta tuturor ceea ce au învăţat.
Secţiunea Workshop a dat posibilitatea elevilor să decoreze rochiţa de zână a toamnei, iar micii designeri vestimentari au pus în lucrările lor toată creativitatea pe care au  avut-o în suflet.
Atât scenetele prezentate pe scenă, lucrările de pictură, desenele cât şi cele 14 rochiţe ale Zânei Toamna au fost analizate cu atenţie de către membrii juriului, după criterii bine stabilite. Frumuseţea şi ingeniozitatea lucrărilor participante au fost o încântare pentru aceştia acordând premiile I, II şi III la toate cele trei secțiuni.
Alături de copiii participanţi la Festivalul - concurs au participat şi sponsori generoşi: S.C. Treira SRL, SC Carrefour România SA, Asociaţia AMONS, SC Exeget Consulting SRL, IPTE România, SC Elidor SRL.
Felicităm toţi participanţii şi îi aşteptăm și la cea de-a VIII-a ediție!
Coordonatori proiect,
prof. psihoped. Haș Rodica Ioana
prof. psihoped. Herlaș Mirela
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Festivalul cultural internaţional ,,Bogăţiile toamnei”, ediţia a VII-a.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 19 august 2019