Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
16 septembrie 2021

1.Jumătate dintre elevii din România au primit note peste 8.50 în școala online, spune ministrul Educației: Ne creează o imagine falsă, atrag atenția asupra acestui pericol
Notele din învățământul online sunt „peste jumătate între 8.50 și 10”, potrivit declarațiilor ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, făcute astăzi pentru DCNews. Acesta a spus că s-a uitat pe statistica de la nivel național, în privința predării online, și a ajuns la concluzia că notele de 8 sau 9 sunt „un accident”.
Sorin Cîmpeanu este de părere că notele din școala online „ne creează o imagine falsă” și „dacă cineva poate să mă convingă, să ne convingă, aș fi foarte fericit să poată să ne convingă că învățământul românesc are 50% din elevi merituoși”.
Ministrul Educației a mai spus că notele mari din mediul online sunt legate de dificultatea profesorilor de a evalua: „Știm foarte bine că profesorii au avut dificultăți în a evalua. Elevii, studenții sigur că avut șansa de a răspunde mult mai bine întrebărilor profesorilor în spatele unui ecran, cu camera și microfonul oprite”.

2. Cîțu despre decizia impunerii certificatelor verzi și pentru copii, fără să fie precizată vârsta: A fost o scăpare acolo. Prin HG mâine va fi corectată și vor fi cei peste 6 ani
Premierul Florin Cîțu a participat, joi seara, în emisiune la TVR1, unde a oferit câteva explicații despre propunerea Comitetului Național pentru Situații de Urgență (C.N.S.U.) care prevede obligativitatea prezentării Certificatului verde, în localitățile în care incidența la 14 zile este cuprinsă între 3 și 6 cazuri la mia de locuitori. În documentul respectiv se face referire la faptul că certificatul va fi necesar și pentru copii, fără însă să se precizeze până la ce vârstă, informează G4Media.ro.
„Ce se întâmplă cu copiii, în privința acestei decizii?”, a întrebat moderatorul emisiunii.
„A fost o scăpare acolo. Prin Hotărâre de Guvern, mâine va fi corectată și vor fi cei (copiii – n.red) de peste 6 ani. Acum se poate testa foarte ușor. Vom folosi același principiu pe care l-am folosit și la intrarea în România”, a răspuns premierul Cîțu.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
26 iunie 2021
Sfaturile date elevilor de profesorii de la Teleșcoala pentru examenul de Bacalaureat 2021
Emisiunea Teleșcoala, de pregătire pentru examenele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, a luat vacanță, iar profesorii participanți le-au transmis elevilor câteva sfaturi folositoare la examene, din experiența lor, scrie TVR2. Aceste sfaturi sunt de la profesorii de liceu pentru candidații la Bacalaureat.
„Chiar dacă tinerilor nu le plac foarte mult regulile, câteva, care ne-au fost și nouă de folos, tot le-aș sugera: să lase orice griji în afara sălii de examen, să se concentreze doar pe ceea ce scrie pe foaia de examen, în așa fel încât să permită memoriei să selecteze informațiile necesare rezolvării cerințelor, să aibă încredere în mintea lor luminată de emoție și de speranță…”, spune profesoara de Limba și literatura română Cecilia Barbu.

Conferința internațională de științe economice ,,Competitivitate și performanță în economia EU

În perioada 5-7 noiembrie, Universitatea Agora va găzdui

Conferința internațională de științe economice ,,Competitivitate și performanță în economia EU

Facultatea de Științe Economice a Universității Agora din Oradea, în colaborare cu Centrul de informare europeană EUROPE DIRECT Agora Oradea, organizează în perioada 5-7 noiembrie 2015 Conferința internațională de științe economice cu tema ,,Competitivitate și performanță în economia UE".

Manifestările vor începe joi, 5 noiembrie, ora 12, în Aula Albastră a Universității Agora.
În deschiderea evenimentului va avea loc ceremonia de înmânare a diplomei de Doctor Honoris Causa al Universității Agora domnului academician Gheorghe Păun.
Ca răspuns la Laudatio, distinsul academician va susține în cadrul conferinței o lucrare invitată, intitulată ,,Calculul cu membrane și științele economice" (o privire generală). ,,Domnul academician Gheorghe Păun a deschis un domeniu nou în științe, care se numește ,,Calculul cu membrane", cunoscut mai nou drept ,,P Sistemelor", a precizat dl rector Ioan Dzițac.
Tot în cadrul conferinței internaționale Agora va susține o lucrare invitată și domnul academician Florin Gheorghe Filip, intitulată ..Cultura economică, concepte și dezvoltare".
Cei doi academicieni sunt parteneri și prieteni ai  conducerii Universității Agora. Dl acad. Florin Gheorghe Filip (director al Bibliotecii Academiei Române) este primul Doctor Honoris Causa al Universității Agora; domnia sa a mai fost prezent cu lucrări invitate la conferințele Agora și chiar a donat carte de specialitate bibliotecii Universității Agora. Iar domnul Gheorghe Păun a participat ca invitat la manifestarea științifică International Conference on Computers, Communications and Control (ICCCC 2008), organizată de Universitatea Agora, devenind membru în colectivul editorial al revistei.
Domnul academician Gheorghe Păun este doctor în matematică (1977), Cercetător I, Institutul de Matematică al Academiei Române, membru corespondent al Academiei Române (1997), membru al Academiei Europaea (2006) și membru titular al Academiei Române (2012).
Mai multe informații despre distinsul academician Gheorghe Păun puteți găsi parcurgând Laudatio, aici:
http://univagora.ro/m/filer_public/2015/11/01/laudatio_gheorghepaunro.pdf
Ovidiu Dan

Trimite email

vineri, 17 septembrie 2021