Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Mobilități de formare profesională (VET)

Lansare de proiect Erasmus +

Mobilități de formare profesională (VET)

Învățământul românesc, aliniat la standarde europene, se remarcă prin calitate și performanță. Educația cunoaște de la un an la altul schimbări radicale.

Oamenii școlii trebuie să găsească acea capacitate de adaptare la tot ce este nou, din dragoste pentru profesia aleasă. Menirea lor este unică, aceea de a forma caractere, de a transmite zi de zi încredere și curaj asupra viitorului. Forța răbdării, a perseverenței duce la performanță.
Interesul pentru competiție, pentru munca în echipă, dar și dorința de perfecționare sunt câteva dintre preocupările elevilor de la C.N. ,,Avram Iancu" Ștei.
Această instituție de educație și cultură a găzduit recent lansarea proiectului Erasmus + -Mobilități de formare profesională ( VET) pentru perioada 2015 -2016, având ca parteneri: Desarrollo Web Granada Spania și D.S.I. Spain Granada Spania.
Număr de elevi beneficiari/profil/clase:24 elevi/matematică-informatică/XI-XII.
Fluxul I de mobilitate: februarie 2016 - 12 elevi și un însoțitor.
Fluxul II de mobilitate: septembrie 2016  - 12 elevi și un însoțitor.
Obiectivele proiectului: dezvoltarea competențelor, cunoștințelor și abilităților practice în domeniul informatic prin exersarea cunoștințelor de programare vizuală în firme specializate din domeniul IT, în scopul accesibilizarii accesului pe piața muncii; crearea unor platforme de colaborare cu firme IT din Spania, prin care școala să fie ancorată la realitățile de pe piața muncii europene,  să intensifice cunoștințele elevilor despre funcționarea acestor firme și să le faciliteze mobilitatea; remedierea capacității de a percepe și de a se adapta altor culturi și grupuri prin exersarea unei limbi străine și contactul direct cu un mediu diferit.
Echipa de proiect este alcătuită din: director, prof. Cristian Andru - responsabil de proiect; director adjunct, prof. Emanuel Coroiu - responsabil financiar; prof. Simona Crișan -responsabil cu formarea profesionala; prof. Cornelia Frai - responsabil cu pregătirea generală, lingvistică, culturală și pedagogică; prof. Adela Bara - responsabil cu diseminarea, transferul și valorizarea rezultatelor proiectului; prof. Alina Niculae - responsabil cu selecția și baza mobility TOOL.
Au onorat cu prezența la lansarea proiectului: inspector școlar general-adjunct, prof. Codruța Bogdan - I.S.J. Bihor; viceprimar, Marius Cioară - Primăria Ștei; reprezentanți ai unităților școlare din oraș; cadre didactice, elevi și părinți.
Moment unic pe agenda Colegiului National ,,Avram Iancu", care îndeamnă la perfecționare, la mai mult și mai bine!
Cu referință la lumea din spatele monitorului, scriitorul american, William Gibson, aprecia:
,,Cei care lucrează cu computerul par sa creadă că există un spațiu real în spatele ecranului, un loc pe care nu îl poți vedea, dar despre care știi că este acolo".
Profesor Petronela Heredea

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 13 august 2020