Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Iubiți și ocrotiți plantele și animalele!

Ziua mondială a animalelor

Iubiți și ocrotiți plantele și animalele!

Ziua mondială a animalelor a fost marcată la Colegiul Național ,,Iosif Vulcan" din Oradea, printr-o activitate interdisciplinară, organizată de elevii claselor a V-a D, a VI-a A și a VII-a C, sub îndrumarea prof. de biologie Kleszken Eva, prof. de limba germană Clonda Andrea și prof. de religie Budău Sanda.

Ca semn al ocrotirii animalelor, omenirea sărbătorește în fiecare an pe data de 4 octombrie Ziua mondială a animalelor.
Această activitate a fost inițiată în anul 1931 în cadrul Convenției Ecologiștilor din Florența. Evenimentul a avut ca scop atenționarea populației cu privire la creșterea alarmantă a numărului mare de specii de animale aflate pe cale de dispariție.
Această zi nu a fost aleasă la întâmplare, deoarece în această zi se sărbătorește și Sfântul Francisc de Assisi, patronul spiritual al animalelor, despre care se spunea ca avea puterea să le vorbească.
Activitatea noastră s-a desfășurat în CDI-ul liceului nostru în mai multe etape: prezentare de referate despre diverse specii de animale domestice și sălbatice; elevii au prezentat animalele de companie pe care le-au adus la școală; realizarea unor măști cu imaginile animalelor, au prezentat curiozități despre aceste specii; elevii au realizat câteva planșe: SFINȚII și ANIMALELE; elevii au învățat denumirile a câtorva animale în limba germană; elevii au interpretat un joc de rol.
A urmat jurizarea referatelor, planșelor și măștilor, iar elevii au fost recompensați cu diplome.
Pentru păstrarea florei și faunei declarate monumente ale naturii, fiecare locuitor de pe planeta noastră ar trebui să le îndrăgească, să le ocrotească și să ia măsuri în a nu distruge natura.
Îndemnul nostru este: IUBIȚI ȘI OCROTIȚI PLANTELE ȘI ANIMALELE!
Kleszken Eva
prof. de biologie

Trimite email

sâmbătă, 8 august 2020