Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Hotărârile Colegiului de Disciplină de pe lângă I.S.J. Bihor

În legătură cu Bacalaureatul de la Ștei

Hotărârile Colegiului de Disciplină de pe lângă I.S.J. Bihor

În urma contestaţiilor adresate Colegiului de Disciplină de pe lângă Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, vă aducem la cunoştinţă hotărârile acestui organ administrativ-jurisdicţional.

În cazul a şase cadre didactice, sancţionate cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă, de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, s-a înlocuit sancţiunea mai sus menţionată cu sancţiunea diminuării salariului de bază, cu 15%, pe o perioadă de şase luni, şi reîncadrarea în muncă. În cazul a opt cadre didactice s-a menţinut sancţiunea aplicată de Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar, iar pentru un cadru didactic s-a anulat sancţiunea (desfacerea contractului individual de muncă), în totalitate, având în vedere faptul că aceasta a fost aplicată în momentul în care persoana se afla în concediu medical prenatal, în stare de graviditate.
 Colegiul de Disciplină a luat aceste decizii prin vot, în privinţa fiecărei persoane contestatoare în parte, ca urmare a analizării tuturor documentelor, probelor noi administrate şi a audierilor, în ceea ce priveşte persoanele implicate în organizarea şi desfăşurarea examenului de Bacalaureat de la Colegiul Tehnic „Unirea" Ştei, sesiunea iunie-iulie 2015.
Colegiul de Disciplină desfăşoară o activitate independentă şi este reglementat ca organ administrativ-jurisdicţional de Legea 1/2011, OMECTS 3866/2012.
Având în vedere prevederile Legii 1/2011, menţionăm faptul că, în baza articolului 280, alin. 8, persoanele sancţionate încadrate în unităţile de învăţământ „au dreptul de a contesta, în termen de 15 zile de la comunicare, decizia respectivă la colegiul de disciplină de pe lângă inspectoratul şcolar". Comisia a admis contestaţiile şi a înlocuit sancţiunea disciplinară „a desfacerii disciplinare a contractului individual de muncă" cu sancţiunea disciplinară „diminuarea salariului de bază cu 15% pe o perioadă de şase luni" şi reîncadrarea în muncă.
Contestarea la Colegiul de Disciplină este o etapă intermediară pentru persoanele sancţionate. Ulterior, părţile implicate se pot adresa instanţelor jurisdicţionale (Secţia specializată în soluţionarea conflictelor de muncă de pe lângă Tribunalul Bihor).
Biroul de presă al I.Ş.J. Bihor

Trimite email

luni, 24 iunie 2019