Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
28 februarie 2025

Pregătire gratuită pentru Bacalaureat 2025 la toate disciplinele și platformă cu materiale și resurse didactice pentru elevii din toată țara, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara, UVT. Prima sesiune are loc sâmbătă, 1 martie
Universitatea de Vest din Timișoara, UVT, începe sâmbătă, 1 martie, ediția din acest an a programului de pregătire pentru examenul de Bacalaureat 2025, la toate cele 14 discipline, pentru elevii din întreaga țară. Sesiunile se vor desfășura săptămânal, sâmbăta, în format online, până în data de 7 iunie 2025 și participarea este gratuită.
Exemple de materiale oferite pe platforma bac.uvt.ro:
Pregătire pentru Bacalaureat 2025. Scrierea cu unu, cu doi sau cu trei de „i” / Explicații pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Textul argumentativ pentru Bacalaureat 2025. Structură, conectori – explicații și model de rezolvare pentru elevii de liceu, oferite de Universitatea de Vest din Timișoara
Sesiunile de pregătire se organizează pentru toate cele 14 discipline pentru care elevii urmează să susțină probe scrise:
Disciplina aferentă probei 1: limba și literatura română;
Disciplinele aferente probei 2: matematică nivel M1 și M2, istorie;
Disciplinele aferente probei 3: biologie, chimie, economie, filosofie, fizică, geografie, informatică, logică, argumentare și comunicare, psihologie și sociologie.
Înscrierea pentru participarea la programul de pregătire se realizează prin completarea ACESTUI FORMULAR și este gratuită, iar detaliile complete sunt disponibile aici: https://bac.uvt.ro/
Informații și orar
Orarul modulelor de pregătire, pentru fiecare zi de sâmbătă din perioada 01.03 – 07.06.2025, este următorul, fiind stabilit în așa fel încât să permită elevilor participarea la programul de pregătire pentru toate disciplinele la care urmează să susțină proba scrisă în cadrul examenului de bacalaureat:
9.00 – 10.30 – Limba și literatura română;
10.45 – 12.15 – Matematică (nivel M1 și M2) și Istorie;
12.30 – 14.00 – Biologie, Chimie, Economie, Filosofie, Fizică, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Psihologie, Sociologie.
De asemenea, pe platforma bac.uvt.ro elevii din întreaga țară și pot găsi, pe lângă informații despre programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de UVT la toate disciplinele și celelalte oportunități din cadrul programului UVT pentru elevi, și materiale didactice suport realizate de cadre didactice din cadrul UVT cu conținuturile teoretice pentru fiecare disciplină de la examenul de bacalaureat și instrumente de testare, precum și lecții video (deocamdată doar pentru disciplina Limba și literatura română).
Programul de pregătire pentru examenul de bacalaureat organizat de Universitatea de Vest din Timișoara face parte din amplul program de sprijin intitulat UVT pentru elevi, care cuprinde, totodată, concursuri dedicate elevilor, webinare de dezvoltare personală, consiliere individuală în carieră și școala de vară West Summer University (WSU).
Infomații suplimentare:
Seria de webinare de dezvoltare personală dedicate elevilor, susținute de echipa Serviciului de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) din UVT va începe pe data de 12 martie 2025 cu webinarul Secretul unei vieți împlinite, urmând ca timp de 9 săptămâni, în fiecare miercuri, de la ora 15.00, să fie abordată o nouă tematică, până la momentul ulterior susținerii examenul de bacalaureat când programul se încheie cu al 2-lea webinar despre alegerea programului de studii potrivit.

Înscrierea pentru participarea la webinarele de dezvoltare personală se realizează prin completarea formularului, iar detaliile complete sunt disponibile pe site-ul universității.

UVT, prin facultățile componente, a pregătit și un număr de 26 de concursuri pentru elevi, din 16 domenii de studii, o parte dintre acestea oferind condiții speciale în procesul de admitere la UVT elevilor care obțin distincții. Regulamentele de organizare și desfășurare a concursurilor, dar și alte detalii, sunt disponibile pe site-ul universității.

Consilierea în carieră
Serviciul de de Consiliere și Sprijin pentru Studenți (SCSS) al UVT pune la dispoziția elevilor care au nevoie de suport pentru alegerea traseului educațional și profesional și sesiuni individuale de consiliere în carieră, pentru care aceștia se pot programa prin completarea formularului. O altă resursă de care elevii pot beneficia, în scopul unei mai bune orientări spre un anumit traseu educațional și profesional, este platforma YTM, un instrument de testare psiho-vocațională dezvoltat de Universitatea de Vest din Timișoara. Mai multe detalii despre serviciile de consiliere în carieră și despre platforma YTM sunt disponibile pe site-ul universității.

Demonstrație de performanță în cadrul Săptămânii Educației Globale

Astăzi, la Școala Gimnazială ,,Avram Iancu” Oradea

Demonstrație de performanță în cadrul Săptămânii Educației Globale

Marți, 17 nov. 2015, ora 10.00, Centrul de informare europeană EUROPE DIRECT Agora Oradea, în parteneriat cu Școala Gimnazială Internațională AGORA Oradea și Școala Gimnazială ,,Avram Iancu" Oradea, a desfășurat o activitate extracurriculară inedită cu ocazia Săptămânii Educației Globale, menită să promoveze o abordare diferită, constructivă și progresivă a educației specifică învățământului privat.

Sub îndrumarea d-nei prof. Miere Crina, Școala Gimnazială Internațională Agora, condusă de d-na manager conf. univ. dr. Alina Manolescu, prin intermediul unui grup de 12 elevi din învățământul primar și gimnazial, a prezentat ilustrat și teoretic, elevilor din clasele a VII-a A, B, ai școlii partenere, o unitate de învățare specifică curriculumului internațional, având ca temă ,,Treasure. Archeology". În cadrul activității au fost abordate diferite teme, în care copiii de la Agora au dat dovadă de cultura generală pe care și-au format-o.  ,,Marele foc al Londrei",  ,,Viața lui Gaius Julius Caesar,, sau ,,descoperirile arheologice ale lui Howard Carter" au fost câteva dintre punctele atinse de cei mici, care la vârste fragede au demonstrat câte lucruri știu, din materii pe care le studiază încă din clasa pregătitoare precum istorie, geografie, biologie, fizică, tehnologie, cultură internațională. În timpul prezentării, elevii Școlii Agora au răspuns la întrebări și au adus completări la cele prezentate de d-na prof. coordonator, astfel încât elevii școlii gazde să poată primi cât mai multe informații despre temele expuse.
La finalul prezentării, elevii din clasa a VII-a, asistați de doamnele prof. David Olivia, Goina Felicia, Marc Olimpia și Gavriș Iulia din partea Școlii ,,Avram Iancu", au avut ocazia să răspundă la întrebări cu variante de răspuns, sub formă de concurs, cei mai buni fiind recompensați cu premii în cărți, hărți și agende cu sigla Uniunii Europene, oferite de Școala Agora.
D-na director Gheorghina Bârlădeanu a felicitat întreaga echipă pentru expunerea făcută, numindu-i pe copii ,,mici genii" pentru felul în care s-au comportat, au vorbit și detaliat activitatea educativă prezentată.
Consilier educativ,
prof. Pașca Laura
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Demonstrație de performanță în cadrul Săptămânii Educației Globale.

Trimite email
joi, 1 mai 2025, 11:48:59 Ora de vară a Europei de Est