Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Sprijinirea copiilor în orientarea spre meserii cerute pe piața muncii

La Școala Gimnazială ,,Puiu Sever” din Ineu

Sprijinirea copiilor în orientarea spre meserii cerute pe piața muncii

Parteneriatul dintre Școala Gimnazială ,,Puiu Sever" din localitatea Ineu a Județului Bihor și Fundația Ruhama se axează atât în domeniul accesării fondurilor nerambursabile, exemplu în acest sens fiind programul care își propune creșterea participării școlare a cărui lansare va avea loc săptămâna viitoare la București, precum și în domeniul relației cu părinții.

Recent, un grup de aproximativ 30 de părinți ai copiilor de la Școala din Ineu au participat la o acțiune interactică cu privire la modul în care putem sprijini copiii în orientarea spre meserii cerute pe piața muncii, ori meserii ce pot fi derulate în regim antreprenorial. Astfel, Fundația Ruhama a îmbinat practica de specialitate a unui grup de cursanți aflați în proces de calificare în cadrul școlii de meserii pentru tineri și adulți a organizației, cu nevoia părinților de a fi proactivi în a da opțiuni copiilor pentru a-i orienta spre meserii diverse.
Cursanții în meseria de cofetar au pregătit produse pe care le-au folosit ca material demonstrativ în activitatea cu părinții, produse care au ajuns ulterior la copii.
 Dna director, prof. Baicu Mariana și dl. profesor Ionel Cordovan s-au implicat în a mobiliza participarea părinților.
Tina Daragiu,
co-fondator al Fundației Ruhama

Trimite email

joi, 22 august 2019