Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Stiri

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
17 ianuarie 2021
1.*Cum se va face testarea pentru depistarea cazurilor de Covid-19 în școli
.....
Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a oferit o serie de explicaţii pentru ProTV, privind procedura de testare în şcoli, scrie G4Media.ro.
Autoritățile iau în calcul deschiderea școlilor în 8 februarie și au anunțat o serie de măsuri, astfel ca revenirea copiilor în bănci să nu devină un risc pentru sănătatea lor. Dacă un elev dintr-o clasă este depistat pozitiv, atunci toți colegii săi vor fi testați, a anunțat ministrul Sănătății. Iar dascălii și personalul din școli sunt incluși în etapa a doua a campaniei de vaccinare anti Covid-19.

2.* Concursul pentru inspectori școlari generali și generali adjuncți va avea loc în primăvara aceasta, anunță ministrul Educației, iar cel pentru directori de școli, în vară. „Varianta de concurs din Legea lui Daniel Funeriu era mult mai bună decât ce avem astăzi”.

3.* Toate școlile trebuie să-și creeze conturi pe platforma de vaccinare, ca să-i înscrie și programeze pe profesori și pe ceilalți angajați, potrivit unei adrese către unitățile de învățământ și inspectoratele școlare, semnată de ministrul Educației, obținută de Edupedu.ro
„Fiecare unitate de învățământ va desemna o persoană responsabilă cu înregistrarea unității de învățământ preuniversitar pe platforma alocată campaniei de vaccinare, centralizarea datelor de identitate și programarea la vaccinare a personalului angajat în respectiva unitate. Informațiile cu privire la acțiunea de vaccinare pot fi trebuie să fie accesate pe linkul https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/”, se arată în documentul citat.

Ce aflăm de la Edupedu, care publică știri la zi despre educație...
30 decembrie
1.* Școlile trebuie să identifice și să raporteze numărul elevilor în situații de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I. Cîmpeanu: Vom stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar
.....
Ministerul Educației va dispune către toate unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare, identificarea și raportarea până la 11 ianuarie 2021, a numărului elevilor aflați în situație de risc cu privire la încheierea mediilor pe semestrul I, se arată într-un comunicat de presă semnat personal de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.
Astfel, se va stabili un plan de intervenție personalizată pentru evitarea abandonului școlar cauzat de dificultățile derulării procesului de învățământ în sistem online, a comunicat ministrul.

2.* Sondaj Salvați Copiii: 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală în ianuarie 2021, în condițiile în care 47% dintre elevi nu dețin toate resursele ca să învețe on-line
…..
Organizația Salvați Copiii România solicită deschiderea școlilor în luna ianuarie 2021, printr-un apel publicat pe pagina de Facebook. 63% dintre copii, părinți și profesori își doresc să revină la școală…

3.* Școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, pandemia a limitat progresul școlar al acestora – raport O.F.S.T.E.D.
…..
Izolarea repetată din cauza pandemiei de coronavirus a limitat progresul elevului, impactul primei stări de urgență se resimte și acum, iar școlile trebuie să regândească curriculum-ul pentru a-i ajuta pe elevi să ajungă cu materia la zi, se arată într-un raport al inspectoratului școlar britanic O.F.S.T.E.D. (The Office for Standards in Education, Children’s Services and Skills).

Noul ministru al Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj

Preluarea mandatului de către

Noul ministru al Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Adrian Curaj

La sediul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a fost semnat miercuri, 18 noiembrie 2015, protocolul de predare-primire între noul ministru al Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, domnul Adrian Curaj, şi fostul ministru, domnul Sorin Mihai Cîmpeanu.

La eveniment a participat şi doamna Ligia Deca, consilier de stat pentru Educaţie şi Cercetare - Administraţia Prezidenţială.
Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, domnul Adrian Curaj, a prezentat succint principalele obiective ale mandatului său, accentuând faptul că investiţia în educaţie, cercetare, inovare şi antreprenoriat este o şansă importantă pentru dezvoltarea României.
De asemenea, au fost menţionate nevoia de îmbunătăţire a pregătirii cadrelor didactice, continuarea reformei curriculare, dezvoltarea învăţământului profesional şi tehnic, inclusiv cel dual, debirocratizarea învăţământului preuniversitar, internaţionalizarea învăţământului superior şi a cercetării, respectiv deschiderea cercetării spre mediul privat prin parteneriate care să stimuleze inovarea. „Continuitatea înseamnă mult, dar trebuie făcute şi anumite corecţii astfel încât să oferim sistemului naţional de învăţământ, în ansamblul său, predictibilitate", a declarat ministrul Adrian Curaj.
Un alt subiect abordat a fost aducerea şcolilor la standarde care să asigure atât calitatea educaţiei, cât şi siguranţa elevilor, care împreună cu un dialog constructiv cu societatea civilă să ajute la creșterea încrederii în școala românească.
Ministrul Educaţiei i-a mulţumit predecesorului său pentru colaborarea specială şi deschiderea deosebită arătate pe durata mandatului. La rândul său, domnul Sorin Mihai Cîmpeanu i-a urat succes noului ministru al Educaţiei, şi l-a asigurat de întreaga sa disponibilitate, din poziţia de rector şi preşedinte al Consilului Naţional al Rectorilor, pentru continuarea programelor demarate, dar şi a celor care urmează a fi puse în aplicare.
De asemenea, doamna Ligia Deca a reamintit că marţi, cu ocazia Zilei internaţionale a elevilor şi studenţilor, preşedintele Klaus Iohannis a declarat deschisă dezbaterea naţională pentru educaţie şi cercetare, astfel ca până la finele lui 2016 să fie conturat un set de obiective de ţară, care să se traducă într-o viziune, iar mai apoi într-o stategie si plan operaţional. Doamna Ligia Deca a subliniat, totodată, relaţia bună pe care Administrația Prezidențială a avut-o cu Ministerul Educației şi şi-a manifestat deschiderea pentru o colaborare strânsă şi pe viitor.
BIROUL DE PRESĂ
credit foto: Agerpres

Trimite email

joi, 28 ianuarie 2021