Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Din 2.000 de candidați, 66 s-au retras, iar 4 au fost eliminați

Astăzi, 16 iulie 2008, la concursul național unic de titularizare

Din 2.000 de candidați, 66 s-au retras, iar 4 au fost eliminați

La nivelul județului Bihor, concursul național unic de titularizare în învățământul preuniversitar s-a desfășurat în opt centre de examen, organizate la colegiile naționale „Emanuil Gojdu” și „Mihai Eminescu”, colegiile tehnice „Constantin Brâncuși” și „Traian Vuia”, liceele teoretice „Onisifor Ghibu” și „Ady Endre”, Școala cu clasele I-VIII „Dacia” și Liceul Teologic Greco-Catolic.

Potrivit datelor furnizate de prof. Dorel Luca, inspector general adjunct al Inspectoratului Școlar, președintele comisiei județene, în baza de date figurau 2.629 de candidați, din care s-au înscris pentru concurs 2.371, dar s-au prezentat la concurs doar 2.000 de candidați. Din aceștia, 66 s-au retras din motive personale, iar patru au fost eliminați pe motiv de fraudă, fiind prinși copiind după fițuici (o educatoare, și trei profesori: de română, geografie și educație fizică). Patru candidați nu au mai ajuns în sala de examen, unul neavând asupra sa acte de identitate, iar altul venind la examen cu o oră întârziere. Doi absolvenți din 2008 nu au putut dovedit cu acte că au susținut examenul de licență.
„Le-am promis corectitudine”
Am trecut și noi pe la centrul de examen nr. 7, organizat la Școala cu clasele I-VIII „Dacia”, înainte de ora 9.00, oră la care toți candidații trebuiau să fie în sălile unde au fost repartizați, în ordine alfabetică, și înainte de a se fi extras și comunicat subiectul de către reprezentanții M.E.C.T.
Comisia, alcătuită din doi inspectori școlari și trei directori (prof. Silviu Torjoc, inspector general adjunct-președintele comisiei, prof. Gheorghe Dărăban, inspector – secretarul comisiei, precum și directorii  de școli gimnaziale: Florian Hava, Mircea Mitran și Ioan Mocan - membri ai comisiei) era adunată la direcțiune, cu urechea la aparatul de radio.
Revenind după mai bine de două ore, președintele comisiei, prof. Silviu Torjoc, avea să ne asigure de buna organizare a concursului. „Multiplicarea subiectelor pentru cele 303 educatoare înscrise s-a făcut în timp de 25 de minute, un timp excelent. Până la această oră, putem spune că totul a decurs normal. 27 de candidați nu s-au prezentat, unul a fost eliminat, fiind prins că a folosit surse de inspirație. Se dotase cu fițuici pe sub haine. La instruirea făcută candidaților, le-am promis corectitudine și le-am garantat corectitudine. Într-un alt caz, din pricina emoțiilor mari, probabil, și a căldurii, a fost nevoie de intervenția medicului. Examenul a început la ora 10.00 și se va încheia, potrivit regulamentului, la ora 14.00. În urmă cu câteva minute, a trecut și pe la centrul nostru reprezentantul Ministerului Educației, Cercetării și Tineretului, inspector general Timar Vieroslava.”
Adunate la Inspectoratul Școlar, lucrările candidaților urmau să plece, (în această seară) spre centrele universitare din țară unde vor fi corectate.
În județul Bihor sunt 519 posturi (catedre) titularizabile
În 21 iulie, urmează să se afișeze rezultatele, iar în timp de 24 de ore, se pot depune eventualele contestații. Rezultatele finale vor fi afișate în 25 iulie.
„Până în 28-29 iulie, se vor depune opțiunile pentru cele 519 posturi (catedre) titularizabile, 271 în mediul rural și 248 în mediul urban, din care doar 94 în municipiul Oradea”, după cum aveam să aflăm de la președintele comisiei județene, prof. Dorel Luca. (Ovidiu DAN)
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Din 2.000 de candidați, 66 s-au retras, iar 4 au fost eliminați.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

joi, 22 august 2019