Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Campania internațională „16 zile împotriva violenței domestice”

Miercuri, ora 17.00, la Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai” se deschide

Campania internațională „16 zile împotriva violenței domestice”

Campania a fost lansată în 1991, cu scopul de a crește gradul de conștientizare publică asupra acestui fenomen și a consecințelor sale.

În fiecare an, începând cu 25 noiembrie - Ziua Internațională de Eliminare a Violenței Împotriva Femeilor - pe plan internațional se organizează, timp de 16 zile, acțiuni de conștientizare și protest împotriva violenței domestice. Cele 16 zile au fost alese în această perioadă deoarece includ evenimente importante precum: 25 Noiembrie: Ziua Internațională de Eliminare a Violenței Împotriva Femeilor; 29 Noiembrie: Ziua Luptătorilor pentru Drepturile Femeilor; 1 Decembrie: Ziua Mondială împotriva SIDA: 3 Decembrie: Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități; 10 Decembrie: Ziua Internațională a Drepturilor Omului. 
Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai" și Fundația Culturală de pe lângă Biblioteca ,,Gheorghe Șincai", în parteneriat cu Direcția pentru Protecția Copilului, Inspectoratul de Poliție Județean Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Bihor și ONGuri locale, vă invită la conferința de deschidere a celor 16 zile de activism împotriva violenței de gen, campanie internațională care se va desfășura în perioada 25 noiembrie -10 decembrie, sub genericul ,,Împreună împotriva violenței. Deschiderea evenimentului va avea loc miercuri, 25 noiembrie, ora 17, în sala Amfiteatru a Bibliotecii Județene.
Gazde: Ligia Mirișan, director manager al Bibliotecii Județene ,,Gheorghe Șincai" și Miorița Săteanu, cetățean de onoare al Municipiului Oradea, Fundația Culturală de pe lângă Biblioteca ,,Gheorghe Șincai":
Invitați: Roxana Ojica-Urs, Direcția pentru Protecția Copilului; Otilia Vura, Fundația ,,Lampas"; comisar-șef Gheorghe Ungur și comisar-șef Flaviu Iova, I.P.J. Bihor
Delia Pantea,
bibliotecar metodist, șef birou filiale

Trimite email

luni, 3 august 2020