Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Toamna se numără bobocii

La Colegiul Național „Octavian Goga” din Marghita

Toamna se numără bobocii

Toamna se numără reușitele. Se face bilanțul și se evaluează rezultatele muncii dintr-un an întreg. Sau poate, din mai mulți ani!

Ei bine, la Colegiul Național „Octavian Goga" din Marghita s-au numărat multe, în toamna aceasta. Ziua de 19 noiembrie a fost „ziua recoltei" pentru noi, zi în care s-au tăiat două panglici de inaugurare și s-a decernat titlul de „Profesorul Anului 2015".
După încheierea etapei finale de reabilitare a Corpului B al Colegiului Național „Octavian Goga", de pe Str. Bălcescu, Nr. 80, joi, 19.11.2015, în prezența a numeroși invitați, oaspeți de seamă, reprezentanți ai autorităților locale și județene, profesori și personal didactic auxiliar, domnul director prof. Marcel Emil Sas Adăscăliții, domnul primar Zoltan Pocsaly, domnul viceprimar Ioan Lazăr și domnul Gheorghiță Lupău, director al Universității de Vest „Vasile Goldiș" - filiala Marghita, au tăiat panglica tricoloră, ca simbol al inaugurării clădirii. Procesul de reabilitare totală a fost realizat din fonduri obținute prin Programul Operațional Regional și a fost finalizat în toamna acestui an. A presupus reorganizarea și remodelarea unor spații folosite atât cu scop educativ, cât și administrativ. Clădirea cuprinde două laboratoare de informatică ultramoderne, trei săli de clasă, o sală de festivități și activități sportive, un cabinet medical, un birou, două grupuri sanitare și două vestiare cu dușuri, toate la standarde foarte înalte. Calitatea lucrărilor efectuate este de necontestat, iar aspectul este unul de invidiat, rar întâlnit în instituțiile școlare din țara noastră.
Un alt spațiu inaugurat a fost curtea școlii, proaspăt asfaltată și organizată astfel încât să cuprindă o bază sportivă de excepție: două terenuri de baschet, un teren de handbal, urmând ca anul viitor la acestea să se mai adauge și un teren de volei pe nisip.
Prin cele două spații reamenajate, aspectul exterior al instituției s-a îmbunătățit în mod considerabil, aceasta ridicându-se, și din acest punct de vedere, la binemeritatul statut de școală europeană.
Și, pentru că școala nu înseamnă doar bază materială ci, mai ales calitate în educație, ne-am folosit de oportunitatea creată pentru a decerna, într-un cadru festiv, titlul de „Profesorul Anului 2015". Acest titlu este oferit pentru prima dată în instituția noastră, dar ne dorim să devină, pe parcursul anilor, o tradiție prin care cei mai buni din cei mai buni să fie recunoscuți și apreciați la adevărata lor valoare. Anul acesta, în urma aplicării unor criterii de selecție stricte, titlul de „Profesorul Anului 2015" i-a revenit stimatei noastre colege, doamna profesoară Ileana Popescu. Doamna profesoară este șefa comisiei de Limba română și profesoară a sute de copii de-a lungul generațiilor care, sub atenta ei îndrumare, au obținut rezultate deosebite la examene, olimpiade și concursuri școlare. Apreciată, respectată și îndrăgită de elevi și colegi, implicată în egală măsură în activitățile educative și extrașcolare, doamna profesoară Ileana Popescu își merită cu cinste acest titlu.
La final de 2015, privind în urmă, putem spune că suntem mândri de instituția noastră, de proiectele desfășurate aici, de baza materială ce se îmbunătățește de la an la an, de profesorii care își dedică energiile pentru elevii acestei școli. Și, privind înainte, putem doar să sperăm ca și anul 2016 să fie cel puțin la fel de rodnic, benefic și lucrativ ca acesta!
Prof. Manuela Bârza
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Toamna se numără bobocii.
Felicitări, dragilor!
Sunteți mari și unici, în felul vostru, în județul Bihor, dați lecții și vi le acceptăm cu plăcere și cu tot dragul!
Ovi,
care vă prețuiește!

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 21 octombrie 2019