Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

S-a sărbătorit, iar și iară, Ziua Naţională

Joi, la Şcoala Gimnazială „Dacia”

S-a sărbătorit, iar și iară, Ziua Naţională

Copiii și dascălii Şcolii Gimnaziale „Dacia" au sărbătorit joi, 26 noiembrie 2015, în sala de sport „Dr. ing. Mircea Nistreanu" Ziua Naţională a României.

,,Vă invităm și în acest an, să ne fiți alături, și să trăim împreună momente de adâncă simțire românească la regalul artistic pregătit de elevii și dascălii noștri". L-am citat pe directorul Școlii ,,Dacia", dl profesor dr. Florian Hava. Așa a fost, domnule director, și vă mulțumim pentru invitație; soliști, recitatori, dansatori, gimnaști, alți sportivi și artiști, cu toții au reușit să ne sensibilizeze cu mesajul și interpretarea în regalul celor 19 momente prezentate. Acești copii ne-au cucerit cu sinceritatea și înflăcărarea lor, convinși fiind că nu fac niciun rău înălțând imn de slavă patriei și neamului românesc la ceas de  aleasă sărbătoare națională.
Îi felicităm, în egală măsură, pe toți și pe îndrumătorii lor (învățători, profesori, instructori și antrenori), dar și pe consilierul educativ, doamna profesor Diana Simina, care i-a organizat și încurajat.
Din respect pentru munca și prestația lor, le vom face cunoscute numele, iar imaginile îi vor prezenta în graiul lor sugestiv. Evelyn Conta și George Breje i-au prezentat poftindu-i la microfon sau direct pe scenă, după caz. Tonul și mesajul oficial al manifestării au fost date de profesorul de istorie, doamna Anda Marian, care a subliniat semnificația istorică a zilei de 1 Decembrie 1918. Corul școlii a interpretat Imnul Național și alte cântece patriotice, sub bagheta doamnei prof. Orosz Otilia, după pensionarea doamnei prof. Irinel Băjenaru, prezentă, totuși, în sală. Ansamblul de dansuri populare și soliștii săi (Andreea Dărăban și Andrei Ursu), instruiți de Ciprian Dinicu și înv. clasei, doamna prof. Aurora Avram, au cântat și au dansat ca la televizor! Au recitat, au cântat sau au dansat, după caz: Popa-Bota Andreea, frații Paruș Anastasia și Ștefan, Silaghi Bianca, Niculiță Sebastian, Nistor Alexandra, Sabău Lorena, Marian Daria, Igna Vlad, perechile Lipovan Rareș - Fetea Iulia și Corbu Sergiu - Hora Carla, Doboș Paula, Verdeș Diana, Goția Dan, Sîncelean Alexandra, Dania Maria Coneru, Rus Bianca, Șumălan Maria și Hanga Andrei, îndrumați de prof. Bucșa Georgeta, Feier Aurora, Gal Anamaria, Moza Monica, Hava Florica, Bulz Andrada, Berce Monica, Iagăr Maria, Grozner Romeo (antrenor) și Mihuț Nicolina.
,,Inspirați de opera literară ,,Am fost și eu la Alba Iulia", a lui Dumitru Almaș, elevii d-nei profesor Aurora Feier au expus desenele lor sugestive, întregind astfel pagina de viață, de voință și de iubire rescrisă astă-seară de elevii și colegii noștri în cinstea Zilei  Naționale a României", a conchis consilierul educative, Diana Simina.
Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze (63 de poze), accesați Galeria foto: S-a sărbătorit, iar și iară, Ziua Naţională.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

miercuri, 21 august 2019