Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Elevii și dascălii Liceului Teologic Baptist ,,Emanuel” au sărbătorit 25 de ani de har și binecuvântare

Joi, vineri și duminică,

Elevii și dascălii Liceului Teologic Baptist ,,Emanuel” au sărbătorit 25 de ani de har și binecuvântare

Joi, vineri și duminică (26, 27 și 29 noiembrie 2015), elevii și dascălii Liceului Teologic Baptist ,,Emanuel" din Oradea au sărbătorit 25 de ani de har și binecuvântare, în cadrul a trei capele speciale.

Joi, la ora 11.00, la Biserica Creștină ,,Emanuel" au avut o Capelă specială, dedicată aniversării a 25 de ani de existență a liceului, elevii din ciclul primar, la care au participat părinți și bunici, cu un invitat special, pastorul Alex Troie. Seara, elevii claselor a XI-a A și B și foști absolvenți au avut un program special de închinare, dedicat aceluiași eveniment aniversar.
Vineri, la Biserica Creștină ,,Emanuel", s-a ținut Capela specială oficială, la care au participat oficialități ale municipiului și județului, foști profesori, actuali profesori și elevi, reprezentanți ai Primăriei Municipiului Oradea și ai Consiliului Local, ai Inspectoratului Școlar Județean Bihor și ai Casei Corpului Didactic Bihor, directori de colegii și licee din Oradea și Ștei, de școli gimnaziale și grădinițe, precum și părinți, iar duminică, între orele 10-12, s-a desfășurat cea de-a treia Capelă specială dedicată aniversării unui sfert de veac de existență a Liceului Teologic Baptist ,,Emanuel",  cu participarea Corului liceului, Corului profesorilor din liceu, a unor foști absolvenți, având ca invitați directori de licee baptiste din țară.
Un asemenea eveniment trebuie să rămână ,,o piatră de aducere aminte"
În deschiderea Capelei speciale (oficiale) de vineri, directorul Liceului Teologic Baptist ,,Emanuel", domnul profesor Iosif Curta, a adresat mulțumiri distinșilor invitați și colegilor din unitățile de învățământ bihorene prezenți la eveniment, foștilor profesori și părinților elevilor. Din cuvântul domniei sale am reținut câteva idei și considerații referitoare la mesajul și misiunea școlii, în general și ale celei creștine, în special. ,,Consider că un asemenea eveniment trebuie să rămână ,,o piatră de aducere aminte" pentru generația prezentă și viitoare, deoarece această instituție de învățământ face parte din mulțimea nenumărată a minunilor dumnezeiești, o împlinire a făgăduințelor Lui față de copiii Săi. Psalmul 138:2 explică așa de frumos sentimentul de recunoștință, astfel: ,,Mă închin în Templul Tău cel sfânt și laud Numele Tău pentru bunătatea și credincioșia Ta, căci Ți s-a mărit faima prin împlinirea făgăduințelor Tale"... O școală creștină presupune nu numai aprofundarea științelor la cel mai înalt standard, ci și o abordare creștină a predării materiilor, o apropiere de sufletul copiilor o dăltuire continuă de caractere cristice... Contextul ecumenic și secular al erei în care trăim ne obligă imperios la a ne păstra identitatea și a promova o credință sănătoasă și statornică în rândul tinerilor. De aceea pledăm pentru păstrarea specificului confesional în școala noastră, dar și pentru predarea și studierea Bibliei în școlile publice.
În cartea proverbelor găsim următorul îndemn: ,,Învață pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze, și, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea", a mai spus domnul director. Fără a face un bilanț și a intra în date și cifre, domnul director a punctat doar faptul că la ora actuală, în instituția pe care o conduce, în cele 32 de formațiuni: șase grupe de grădiniță, 10 clase primare, opt gimnaziale și opt liceale, sunt cuprinse 957 de suflete, iar în cei 25 de ani de liceu, au absolvit 1.221 de liceeni în 44 de clase. Domnia sa a mai făcut vorbire despre etosul școlii creștine, despre formarea, promovarea și transmiterea valorilor din generație în generație. În luările de cuvânt, distinșii invitați (arhitect Cristian Pușcaș, consilier local și fost elev al liceului, doamna decan Floare Chipea, domnul inspector școlar general Alin Novac-Iuhas, doamna deputat Florica Cherecheș, domnul dr. Gheorghe Carp, pastorul dr. Paul Negruț - rectorul Universității ,,Emanuel" și pastorul Petru Vidu) au apreciat nivelul înalt la care se face intrucție și educație la Liceul Teologic Baptist ,,Emanuel", numele (și renumele) făurit în cei 25 de ani, ,,selecția corectă, educația corectă și voința de a fi întotdeauna primii", ,,buna pregătire și comportare, seriozitatea și etica absolvenților săi", ,,bulgării de aur, șlefuirea fină a caracterelor, prietenia și consilierea, încurajarea și insuflarea încrederii", ,,morala creștină și modul profesionist de a face lucrurile". Pildele și îndemnurile au avut același numitor comun și aceeași direcție: de a privi în sus și de a visa, de a munci cu conștiinciozitate și dăruire pentru realizarea visurilor și țelurilor înalte, pentru că, vorba aceea: ,,încotro te uiți, într-acolo tinzi să te îndrepți".
,,Ne uităm spre Dumnezeu, ca să ne putem ridica tot mai sus"
În rugăciunile înălțate la început și la sfârșit de către pastorii Dorin Hnatiuc și Florin Negruț, dar și în alocuțiunile celorlalți doi pastori, Paul Negruț și Petru Vidu au fost invocate lucrarea biruitoare și binecuvântarea Tatălui Ceresc.
,,Ne uităm spre Dumnezeu, ca să ne putem ridica tot mai sus. La 25 de ani, îi mulțumim celui care este sus, Tatălui nostru Ceresc pentru binecuvântarea acestui liceu" (rectorul Paul Negruț).
,,Îi mulțumim din toată inima Dumnezeului nostru și-l slăvil pe El. Lui îi datorăm această școală. Lui îi datorăm ceea ce trăim astăzi. În toate liceele se învață despre creație. Aici se învață și despre Creator... Aici, cuvântul lui Dumnezeu este cel care schimbă viețile. Emanuel înseamnează Dumnezeu este cu noi" (pastorul Petru Vidu).
La mulți ani, dragi elevi și stimați slujitori ai învățământului și ai bisericii!
Moise-Ovidiu DAN
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Elevii și dascălii Liceului Teologic Baptist ,,Emanuel” au sărbătorit 25 de ani de har și binecuvântare. 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

luni, 21 octombrie 2019