Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

La mulţi ani, România!

O urare sinceră, din partea copiilor și dascălilor din Rieni

La mulţi ani, România!

Marea Unire din 1918 a fost şi rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti. Măreţia ei stă în faptul că desăvârşirea unităţii naţionale nu este opera nici unui om politic, a nici unui guvern, a nici unui partid;

este fapta istorică a întregii naţiuni române, realizată într-un elan ţâşnit cu putere din străfundurile conştiinţei unităţii neamului, un elan controlat de fruntaşii politici, pentru a-l călăuzi cu inteligenţă politică remarcabilă spre ţelul dorit. (Florin Constantiniu, O istorie sinceră a poporului român)
Au trecut 97 de ani de la Marea Unire de la 1 decembrie 1918. Data de 1 Decembrie 1918 a fost cea mai importantă în istoria României, Marea Unire de la Alba Iulia! 1 Decembrie este Ziua Naţională a României, dar şi a noastră, a tuturor românilor. Fiinţa noastră este încărcată de sacrificiul depus de strămoşii noştri pentru a-şi apăra ţara. Noi suntem datori ţării în care ne-am născut şi este timpul să învăţăm să o preţuim la adevărata ei valoare. Desăvârşirea unităţii poporului român are o însemnătate hotărâtoare pentru ,,destinele naţionale". Nu a fost o preocupare de moment, mai degrabă de perspectivă.
Din perspectiva timpului putem aprecia că momentul istoric de la 1 Decembrie marchează un început, dar în acelaşi timp, nu un sfârşit. Începutul trebuie continuat, dar nu încheiat, să spunem aşadar:
LA MULŢI ANI, ROMÂNIA!
Prin activităţile derulate, vineri, 27 noiembrie 2015, în cadrul proiectului educaţional ,,1 Decembrie - Ziua Naţională a României", la şcolile şi grădiniţele din comuna Rieni, am urmărit să trezim copiilor sentimente de mândrie şi de preţuire faţă de istoria neamului românesc, să descopere valori morale ale poporului: dragoste de ţară, eroism, vitejie, bunătate.
Astfel, elevii şcolii noastre, îmbrăcaţi în costume populare, au recitat poezii, au încins o horă a unirii,  au realizat lucrări plastice, au cântat şi cu emoţie în suflet şi în glas au urat: ,,La mulţi ani, tuturor românilor!" Ei au fost îndrumaţi de dascălii lor: Sabău Simona, Paşca Florica, Jurj  Ioana, Pirtea Laura, Popa Corina, Florincuţa Corina, Bodiuţ Corina, Dobra Adela, Ţigan Ramona, Terme Marcela, Tancău Anamaria, Tirla Simona, Szatmari Eszter, Paşca Ancuţa, Dudaş Marţian, Bonchiş Daniel, Marge Loredana, Ilieş Angela, Muţiu Diana, Ifrim Carmen, Cornelia Bălan, la activităţi fiind prezentă şi d-na director, Liliana Balint, de ale cărei sprijin şi colaborare ne bucurăm întotdeauna!
Ioana Chiorean
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: La mulţi ani, România!
 

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

duminic, 16 iunie 2019