Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Florile recunoştinţei, la statuia lui Dimitrie Cantemir

Cu inima deschisă

Florile recunoştinţei, la statuia lui Dimitrie Cantemir

Câteva zeci de elevi de clasa a VI-a de la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir" din Oradea şi o grupa de preşcolari de la Grădiniţa Nr. 24, structură a aceleiaşi unităţi de învăţământ, au depus joi (26 noiembrie 2015) coroane de flori la statuia patronului spiritual al şcolii.

Elevilor le-au vorbit despre spiritul patriotic şi personalitatea lui Dimitrie Cantemir lect. univ. Ioan Laza de la Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Ştiinţele Comunicării din cadrul Universităţii Oradea şi doamna prof. Syekelz Erzsebet, profesor de istorie la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Cantemir".  Directorul unităţii de învăţământ, doamna prof. dr. Viorica Popa, a punctat câteva dintre acţiunile desfăşurate cu ocazia sărbătoririi patronului spiritual al şcolii. Apoi, reprezentantul Uniunii Vatra Românească, Filiala Bihor, lect. univ. Ioan Laza şi copiii au depus o coroană, o candelă şi un buchet de flori la statuia lui Dimitrie Cantemir.
Manifestarea a fost organizată de Uniunea Vatra Românească, Filiala Bihor, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor şi s-a desfăşurat simultan în 16 locuri diferite ale oraşului, avându-i ca participanţi pe  elevii de la mai multe şcoli orădene.  Intititulată sugestiv „Florile recunoştinţei", seria de manifestări este premergătoare sărbătoririi Zilei Naţionale a României.
(M.P.)

Trimite email

miercuri, 21 august 2019