Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Ziua Națională a României, sărbătorită la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”

La mulți ani, România!

Ziua Națională a României, sărbătorită la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”

De Ziua Națională a României, elevii și cadrele didactice de la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir s-au pregătit de sărbătoare.

În curtea școlii, elevii tuturor claselor, însoțiți de cadrele didactice, au format un careu, flancat de steagul României și de cel al Uniunii Europene, purtate cu mândrie și emoție de elevi.
Cei mai mici ,,soldați" ai noștri au adus stegulețe și flori tricolore, realizate de ei, pe care le-au fluturat în timpul desfășurării activității.
Momentul aniversar a fost deschis de doamna director, prof. dr. Popa Viorica; Domnia sa a anunțat programul activității și a evidențiat importanța acestui eveniment. După intonarea Imnului național „Deșteaptă-te, române!" profesorul de istorie, doamna Szekely Erzsebet, a vorbit despre actul istoric de la 1 Decembrie 1918, subliniind faptul că ziua de 1 Decembrie  a devenit zi națională și datorită istoricului bihorean Viorel Faur, pe atunci (în 1990) membru în Parlamentul României; dl prof. univ. dr. Viorel Faur a fost oaspetele nostru, anul trecut, la manifestările organizate de Ziua Națională.
Elevii Crișan Andrei, Galea Iulia, Crecan Andreea și Foica Andrei (clasa a VII-a B) au recitat: „Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie..."(Mihai Eminescu) și „Țara mea" (Ioan Nenițescu); i-am ascultat apoi cu cântece cu încărcătură patriotică: „Treceți batalioane!" și „Drum bun".
În întâmpinarea acestui eveniment, elevii au pregătit în cadrul orelor de educație plastică desene sugestive, redând: steagul României, harta țării, stema, momentul sărbătoririi, demonstrând  astfel bucuria și dorința lor de a-și manifesta dragostea și respectul pentru valorile naționale și pentru toți acei care au luptat pentru o cauză dreaptă și nobilă.
La mulți ani, România!
Prof. Pădurean Mariana
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Ziua Națională a României, sărbătorită la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir”.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

vineri, 23 august 2019