Menu

Arhiva

Din:

Pana in:

Siguranţa copiilor în mediul virtual şi prevenirea victimizării minorilor

Joi, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au fost oaspeții copiilor de la Școala Agora

Siguranţa copiilor în mediul virtual şi prevenirea victimizării minorilor

Elevii din ciclul primar și gimnazial ai Şcolii Gimnaziale Internaţionale Agora din Oradea au participat joi, 3 decembrie 2015, la sediul Centrului de informare europeană EUROPE DIRECT Agora Oradea, la lecţii preventive desfăşurate de poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

Întâlnirile interactive și dezbaterile au avut loc în sala festivă a școlii, sub coordonarea consilierului educativ, d-na prof. Pașca Laura.
Siguranţa în mediul online
Prima temă a fost prezentată elevilor din clasele a V-a și a VI-a, fiind date răspunsuri pe înțelesul lor la cele mai frecvente întrebări pe care aceștia și le pun atunci când navighează pe internet...cum ar fi: ,,Cum e bine să mă comport cu ceilalți on-line? Ce fac atunci când sunt hărțuit pe internet? Ce fac dacă întâlnesc ceva supărător pe internet? Cum blochez anumite lucruri neplăcute pe internet? Cum trebuie sa-mi păstrez setările în siguranță pe Facebook? Cum mă asigur că nu-mi sparge nimeni parola? ...sau Cum reacționez în cazul în care primesc o invitație.
Elevii au fost informaţi de poliţişti cu privire la modalităţi de utilizare în siguranţă a Internetului şi de accesare a reţelelor de socializare. Au fost subliniate pericolele care îi pot pândi pe copii în spatele unor profile virtuale aparent prietenoase şi au fost prezentate modalităţi de protejare a parolelor şi elementelor de securitate.
Prevenirea victimizării minorilor
Cea de-a doua temă a fost abordată cu elevii claselor I-IV, cu privire la prevenirea victimizării copiilor, noţiuni de legislaţie şi educaţie rutieră pentru copii şi reguli de prevenire ce trebuie respectate acasă, la şcoală, pe stradă pentru prevenirea victimizării acestora.  Au fost vizionate filme cu caracter informativ - preventiv şi au fost distribuite materiale informativ - preventive.
Inspector de poliție,
Ioana Indrieș
P.S. Pentru mai multe poze, accesați Galeria foto: Siguranţa copiilor în mediul virtual şi prevenirea victimizării minorilor.

Trimite email

Pentru mai multe poze click aici

smbt, 24 august 2019